Els 'Papers de Salamanca' començaran dijous el seu camí de tornada


  • Comparteix:

Encara no s'ha comunicat la data concreta que els papers arribaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Encara no s'ha comunicat la data concreta que els papers arribaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya

Els 'papers de Salamanca' sortiran definitivament de l'Arxiu General de la Guerra Civil aquest dijous, segons ha notificat el Ministeri de Cultura al president de la Junta de Castella i Lleó. Fonts oficials asseguren que els documents viatjaran fins a Madrid per carretera i, en una data encara per concretar, arribaran a Catalunya i es dipositaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat.

La documentació de la Generalitat republicana incautada durant la Guerra Civil, que ha estat durant 66 anys a l'Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca, sortirà de la ciutat castellana aquest dijous i serà transportada per carretera fins a Madrid, segons el Ministeri de Cultura. Les mateixes fonts oficials han explicat que a la capital de l'Estat es procedirà a la verificació dels documents, una feina que podria allargar-se durant uns quants dies.

Posteriorment, els arxius emprendran el camí de retorn a Catalunya, també per carretera, fins arribar a la nostra ciutat, on hi ha la seu de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Els 'papers' seran rebuts en una data encara desconeguda pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall. De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, va anunciar fa uns mesos que el retorn dels arxius se celebraria amb una festa ciutadana organitzada per l'Ajuntament.

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, estarà aquest matí als micròfons de Ràdio Sant Cugat, a partir de dos quarts d'11 del matí, per donar més detalls sobre l'esperat retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.