Els 'papers de Salamanca' arribaran a l'ANC de Sant Cugat aquest cap de setmana


  • Comparteix:

El director del l'Arxiu, Sans Travé, no concreta el dia i l'hora del retorn

El director del l'Arxiu, Sans Travé, no concreta el dia i l'hora del retorn

Els 'papers de Salamanca' arribaran a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) aquest cap de setmana. Així ho ha anunciat el director de l'Arxiu, Josep Maria Sans Travé, en declaracions a Ràdio Sant Cugat. Sans Travé ha recordat que de moment només retornen els 507 lligalls de la Generalitat republicana i ha indicat que la resta de documents -de particulars, entitats i ajuntaments- podrien tornar progressivament al llarg d'aquest any.

Els arxius de la Generalitat republicana incautats pel bàndol franquista durant la Guerra Civil arribaran per carretera a Sant Cugat aquest cap de setmana. Això és el que ha dit el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora. Sans Travé no ha concretat el dia ni l'hora de l'arribada, però ha confirmat que es produirà aquest dissabte o diumenge.

Josep Maria Sans Travé

Els documents arribaran aquest cap de setmana. No sé el dia ni l'hora, però m'han dit que serà aquest cap de setmana.


Sans Travé s'ha felicitat pel retorn d'aquesta documentació, propietat de la Generalitat i que va ser 'segrestada' per les tropes franquistes durant la Guerra Civil amb finalitats fonamentalment repressives. Tot i així, el director de l'ANC ha recordat que de moment només retornen els 507 lligalls del govern català, però no tota la documentació catalana dipositada a l'Arxiu de Salamanca, que segons Sans Travé tornarà a Catalunya progressivament al llarg d'aquest any.

Josep Maria Sans Travé

Aquesta segona tongada de la documentació arribarà després que se n'hagi fet còpia perquè quedi a l'arxiu de Salamanca. Això es farà progressivament. D'entrada, tornen els 507 lligalls que van pertànyer a la Generalitat republicana.


Sans Travé no ha volgut donar detalls sobre l'acte institucional de rebuda dels arxius que presidirà el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, tot i que ha donat a entendre que podria no celebrar-se el mateix dia del retorn físic dels documents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.