36 treballadors municipals deixen de fumar amb el programa 'Exfuma't' de la mútua Asepeyo


  • Comparteix:

El projecte inclou teràpia de suport per superar el tràngol

El projecte inclou teràpia de suport per superar el tràngol

Un total de 36 treballadors de l'Ajuntament s'han acollit al programa per deixar de fumar 'Exfuma't' que ofereix la mútua Asepeyo als empleats municipals. Aquest dilluns era la data fixada per deixar l'hàbit del tabac i posteriorment els 36 treballadors seguiran teràpies de suport per aprendre a superar el tràngol.

Des de molt abans de l'entrada en vigor de la llei antitabac, l'Ajuntament és un espai lliure de tabac. El programa 'Ajuntament sense fum' s'aplica des de fa tres anys i ha servit per habituar els treballadors municipals a no fumar a les dependències del consistori.

Ara, però, la mútua que dóna servei al personal de l'Ajuntament i els organismes autònoms municipals, Asepeyo, ha fet un pas més en aquesta línia i ha ofert un programa de deshabituació al tabac destinat als treballadors municipals. El projecte va començar amb una enquesta entre el personal fumador. Posteriorment, es va formar un grup de 40 persones que volien abandonar el tabac, de les quals 4 s'han donat de baixa. Les 36 restants segueixen el programa i aquest dilluns han deixat de fumar. Així ho explica la tècnica de prevenció de riscos laborals de l'Ajuntament, Eulàlia Sancho.

Eulàlia Sancho

Des de l'enquesta fins ara, 4 persones han deixat de fumar. La resta, 36, ho deixaran alhora el dia 23 i després seguiran unes teràpies de suport per superar el tràngol.


La rebuda del programa per deixar el tabac que organitza la clínica Asepeyo, que porta el nom de 'Exfuma't', ha estat bona entre el personal municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.