La FAV vol que s'acceleri la construcció del tercer CAP per evitar el col·lapse sanitari


  • Comparteix:

La federació també demana que s'avanci en el projecte d'hospital de referència

La federació també demana que s'avanci en el projecte d'hospital de referència

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) demana que s'acceleri la construcció d'un tercer CAP i de l'hospital de referència per evitar el col·lapse de la sanitat pública a Sant Cugat. Segons la FAV, el creixement de la població a la ciutat s'ha d'acompanyar de noves infraestructures mèdiques per garantir un servei de qualitat.

La FAV adverteix que cal agilitzar la construcció d'infraestructures sanitàries a la ciutat per evitar que el futur creixement de població col·lapsi els serveis mèdics. Per aquest motiu, la federació reclama que s'accelerin els projectes de construcció d'un tercer CAP i de l'hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

Un dels membres de la FAV, Josep Maria Àngel, demana que es construeixi un nou centre d'atenció primària abans del 2008.

Josep Maria Àngel

El tercer CAP s'ha d'enllestir abans del 2008. No ens podem trobar amb el barri de Vullpalleres habitat i sense un nou centre.


D'altra banda, l'entitat veïnal també ha denunciat que alguns metges de família del CAP Sant Cugat tenen al voltant de 2.500 pacients, malgrat que la conselleria de Salut estableix el límit en 1.500. Segons la FAV, les dificultats per concertar una visita amb el metge de capçalera obliguen molts usuaris a recórrer al servei d'urgències. Escoltem Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

Les urgències no han de substituir el metge de capçalera. Molta gent hi recorre quan troba dificultats per concertar una visita i acaba col·lapsant-lo


La FAV també ha remarcat que s'han millorat diversos aspectes del servei sanitari local. La federació ha valorat positivament el nou servei d'infermeria a les Planes, el programa 'Salut i escola' i el proper trasllat del centre de salut mental al CAP de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.