L'Audiència Nacional espanyola autoritza per unanimitat el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

L'Audiència Nacional espanyola ha decidit per unanimitat autoritzar el retorn dels 'papers de Salamanca' després d'aixecar la suspensió cautelar del trasllat. La mesura implica que els documents poden iniciar el camí de retorn en les properes hores, tot i que de moment no es coneix la data exacta.

L'Audiència ha aixecat la suspensió cautelar del trasllat dels documents, que podrien iniciar el retorn en les properes hores. Aquesta mesura, molt poc habitual en aquest òrgan judicial, manté immobilitzades des de la setmana passada les 500 caixes amb els 'papers' al dipòsit del Ministeri de Cultura a Madrid.

La decisió s'ha pres per unanimitat, però no és la definitiva, que encara podria trigar sis mesos. Segons la resolució dictada aquest dijous, el recurs presentat per l'Ajuntament de Salamanca 'no perd la seva finalitat legítima', ja que l'administració a què ara seran entregats els 'papers', és a dir, la Generalitat de Catalunya, 'estarà obligada a tornar-los en el supòsit que finalment s'estimi el recurs'.

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha assegurat que el retorn dels 'papers' és un 'acte de justícia' i no un triomf d'uns sobre els altres sinó que és un 'triomf de la democràcia'. Mieras s'ha congratulat per l'autorització del trasllat per part de l'Audiència Nacional, però no ha concretat cap data per l'arribada dels documents a Catalunya.

Caterina Mieras

No és un triomf de ningú sobre ningú. No hi ha més guanyadors que la democràcia. És un acte de justícia democràtica.


Recordem que la data límit fixada a la llei de restitució per al retorn a Catalunya dels 'papers' és el 18 de febrer. La Generalitat ha hagut d'ajornar aquesta setmana els actes relacionats al retorn de la documentació i els celebrarà més endavant. De la seva banda, l'Ajuntament també organitzarà un acte de rebuda, del qual encara no es coneixen els detalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.