L'Ajuntament activa un pla per fer front al possible temporal de neu


  • Comparteix:

Els primers flocs de neu ja han començat a caure a Les Planes, tot i que de moment, la situació és de normalitat

Els primers flocs de neu ja han començat a caure a Les Planes, tot i que de moment, la situació és de normalitat

Els primers flocs de neu han començat a caure aquest matí a Sant Cugat, concretament a la zona de Les Planes, tot i que des de l'Ajuntament indiquen que la neu no està cuallant i que es pot circular sense problemes, tot i que amb precaució. Des d'aquest dijous, l'Ajuntament ha activat un conjunt de mesures per prevenir les possibles conseqüències d'un temporal de neu, que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, podria afectar el Vallès Occidental a partir dels 200 i 300 metres d'alçada i es podrien arribar acumular fins a 5 centímetres de neu.

La brigada municipal ha començat a llançar sal, des de les 7 d'aquest matí, en alguns punts estratègics de Les Planes i La Floresta per tal d'evitar els problemes derivats d'una eventual acumulació de neu i de les glaçades. Aquesta actuació s'inscriu dins del paquet de mesures preventives que ha activat l’alcalde, Lluís Recoder, per fer front a un possible temporal de neu. Les mesures afecten els efectius de la Policia Local, de Protecció Civil i de les àrees de Serveis Urbans, Serveis Socials i Medi Ambient de l'Ajuntament.

A banda de la distribució de sal, l'Ajuntament també ha instal·lat 5 contenidors fixes a Les Planes i La Floresta amb una tona de sal cadascun, que poden trobar-se a la plaça Maria Antònia, al carrer Riera i a la plaça de la Creu d’en Blau, pel que fa a les Planes, i a la plaça Doctor Villà i a la plaça del Centre, en el cas de la Floresta.

A més d'aquests contenidors, l'Ajuntament disposa també de 140 tones més de sal que es troben emmagatzemades, a l'espera de fer-les servir en cas que sigui necessari. També hi ha preparades 3 màquines retroexcavadores per si calgués retirar neu de la via pública.

D'altra banda, el consistori ha recordat també alguns consells d'autoprotecció per evitar riscos com escoltar la ràdio per estar informats de la situació i de la previsió meteorològica, utilitzar la calefacció correctament i evitar sortir de casa si no és necessari, sobretot en el cas de les persones grans. El consistori remarca la necessitat d'evitar agafar el vehicle i utilitzar el transport públic. En cas d'agafar l'automòbil cal portar-lo equipat amb cadenes i el dipòsit ple.

Mentre es mantingui la possibilitat de nevades es recomana seguir les informacions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i de l'Oficina d'Atenció al ciutadà, el telèfon 010 i la web municipal www.santcugat.org, que oferiran als ciutadans tota la informació necessària.

Recordem també que Ràdio Sant Cugat farà un seguiment de la situació i informarà sobre les principals mesures que s'adoptin a través de la 91.5 de la FM i de la web www.radiosantcugat.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.