La campanya d'estalvi d'aigua continua amb mesures a les dependències municipals


  • Comparteix:

La segona fase de la campanya 'Sant Cugat estalvia aigua' ha entrat en funcionament. Lavabos de diverses dependències municipals disposaran de mecanismes per reduir la despesa d'aigua. La campanya també recomana a la ciutadania aplicar mesures a les seves llars per pagar menys en el rebut de l'aigua.

Els lavabos del Casal Cultural de Mira-sol, de l'escola municipal de música, la Casa de Cultura i l'Ajuntament disposaran de mecanismes a les aixetes per reduir la despesa d'aigua. Uns sensors permetran la sortida d'aigua només quan detectin les mans a prop de l'aixeta. D'aquesta manera, el mecanisme interromp el subministrament quan no és necessari per facilitar l'estalvi.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha dit que la idea principal de l'Ajuntament amb aquesta campanya és donar exemple als ciutadans.

Eduard Pomar

El que hem volgut fer des de l' Ajuntament és donar exemple i posar aquestes aixetes en dependències municipals i públiques com algunes escoles


Aquesta experiència compta amb la col·laboració de diverses empreses, que han aportat aquest tipus d'aparells per reduir el consum d'aigua. Aquests mecanismes d'estalvi es diferencien per la font d'energia que els activa: la connexió pot produir-se amb piles, corrent elèctric de baix voltatge o placa solar.

Pomar no descarta una tercera fase de la campanya 'Sant Cugat estalvia aigua' cap el febrer basada en el consum real d'aigua del nostre municipi.

Eduard Pomar

Estem estudiant la possibilitat de fer una nova campanya més basada en el consum real que aquesta primera que ha estat més informativa


En la primera fase de la campanya, es van instal·lar comptadors de consum d'aigua en immobles i jardins particulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.