A punt una nova edició del Programa d'Orientació Acadèmica i Professional


  • Comparteix:

Ajudar als estudiants de secundària a decidir el seu futur, un cop acaben la formació obligatòria, és l'objectiu de l'edició d'enguany del programa d'orientació acadèmica i professional. El programa, organitzat per l'Ajuntament amb el suport de l'empresa Educaweb, arriba enguany després que s'hagi fet públic que el 31 % dels joves catalans necessiten orientació en escollir estudis professionals.

A partir del mes de febrer, l'empresa Educaweb ha organitzat, conjuntament amb l'Ajuntament de la ciutat, un programa per ajudar als joves de la ciutat a orientar-los i assessorar-los sobre el futur professional que s'adiu més al seu caràcter.

Una enquesta realitzada a 1000 estudiants catalans ha manifestat que el 31 per cent de joves creu necessitar ajuda a l'hora d'escollir els estudis professionals, als que es dedicaran un cop acabin l'educació secundària. El programa organitzat per Educaweb inclou conferències per al personal docent dels instituts de la ciutat, a familiars dels estudiants i també als afectats.

El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, assegura que existeix la demanda de reforçar el programa d'orientació professional.

Toni Ramon

Ha quedat palesa la demanda de reforçar els programes d'orientació acadèmica i professional per a joves.


El programa s'ha dividit en dos blocs compresos entre els mesos de febrer a abril i d'abril a juny. El primer bloc inclou xerrades al professorat i també a les famílies d'alguns instituts de la ciutat com l'IES Arnau Cadell, IES Leonardo da Vinci o IES Angeleta Ferrer. A més aquest centres també disposaran de l'aula mòbil d'estudis i professions.

Pel que fa al segon bloc inclou activitats com una aula d'Orientació d'Estudis i Professions, una visita del bus de la UAB a la Casa de Cultura, una exposició on sota el nom 'Després de l'ESO, què? Ja saps què faràs?' es podrà veure totes les opcions acadèmiques a què es pot optar desprès de la secundària.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, afirma que es farà un esforç per portar representants universitaris als instituts.

Àngels Solé

Volem fer un pas endavant i fer xerrades de responsables de les universitats als instituts de la ciutat.


Recordem que es pot trobar tota la informació necessària sobre el món de l'ensenyament al Servei d'Informació Juvenil (SIJ) de la Cas de Cultura, als instituts i espais joves dels centres cívics de les Planes, la Floresta i Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.