Un jutjat imputa l'exalcalde Aymerich i 7 persones més per un presumpte delicte de prevaricació administrativa


  • Comparteix:

La magistrada no processa, en canvi, l'actual alcalde, Lluís Recoder

La magistrada no processa, en canvi, l'actual alcalde, Lluís Recoder

El Jutjat número 4 de Rubí imputa l'exacalde de Sant Cugat, Joan Aymerich, i set persones més per un presumpte delicte continuat de prevaricació. La titular del jutjat els acusa de presumptes irregularitats en la modificació del pla urbanístic al sector de Can Mates, després que 2 empreses suposadament afectades per la requalificació urbanística presentessin una querella, l'any 2.000. La magistrada ha decidit però no processar l'actual alcalde, Lluís Recoder, per considerar que només ha intentat corregir la mala gestió anterior. Ara, les dues parts implicades tenen un termini de 10 dies per decidir si van a judici.

La magistrada Núria Bassols considera que hi ha indicis que Joan Aymerich va ser "impulsor" dels "actes contraris a dret" que es van dur a terme en la modificació del pla urbanístic, a principis dels anys 90. Altres responsables municipals imputats són Joan Franquesa, exregidor d'Urbanisme, l'exresponsable de l'àrea Juan Francisco B., el responsable jurídic de l'àmbit Eduardo G., els arquitectes Vicenç T. I Francisco R., el tècnic José Miguel C., i el secretari general del consistori José Maria R.

Les irregularitats que han estat investigades pel jutjat abracen deu anys d'actuacions urbanístiques, la majoria d'elles vinculades a la modificació del pla general metropolità (PGM) en el sector Can Mates-Can Rabella. L'Ajuntament va impulsar la modificació del pla urbanístic donat l'interès de les empreses Boehringer Inhelheim S.A. i Nissan Motor Ibèrica d'instal·lar-se en aquesta zona, la qual cosa exigia reduir el terra destinat a habitatges i requalificar alguns terrenys.

Entre les actuacions que presenten indicis de prevaricació hi hauria un conveni urbanístic que l'Ajuntament va signar amb un sol propietari, Boehringer Inhelheim, i que, pel que sembla, afectava negativament als altres propietaris de terrenys situats en aquests sector. Una altra qüestió que podria implicar prevaricació és la comptabilització a l'empresa farmacèutica de finques que encara eren propietat de Nissan, amb la possible intenció d'afavorir a la primera firma perquè s'establís a Sant Cugat.

Segons l'acte de la magistrada, en la seva declaració davant del jutge, l'exalcalde de Sant Cugat "va intentar descarregar tota la responsabilitat en els altres imputats", però això no ha estat suficient "per exonerar-lo de la seva presumpta responsabilitat".

Ara, la jutge ha donat un termini de deu dies al fiscal i a les acusacions particulars personades perquè en el termini de deu dies sol·licitin l'obertura del judici oral si així ho consideren pertinent.

Cal remarcar també que, tot i que la querella també es dirigia contra l'actual alcalde, Lluís Recoder, la magistrada ha decidit no processar-lo per considerar que les seves actuacions vinculades amb aquest assumpte es van limitar a "intentar donar una sortida a un cúmul de despropòsits urbanístics executats amb anterioritat al seu mandat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.