La Unipau celebra diumenge la tercera Diada de la Noviolència, suspesa per la pluja la setmana passada


  • Comparteix:

La commemoració se centrarà en la figura de Pau Casals

La commemoració se centrarà en la figura de Pau Casals

La Universitat Internacional de la Pau celebra aquest diumenge la tercera Diada de la Noviolència, després que s'hagués suspès la setmana passada a causa de la pluja. El violoncelista Pau Casals és el motiu central de la commemoració, que coincideix amb el 45è aniversari del 'Pessebre', el famós oratori del compositor català.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat que l'elecció de Pau Casals com a motiu central de la diada va sorgir de la iniciativa de la delegació santcugatenca d'Òmnium Cultural, que va organitzar un concert al Teatre-Auditori per celebrar els 45 anys del 'Pessebre'.

Neus Sotomayor

Aquest any es va celebrar 'El Pessebre' al Teatre-Auditori, de la mà d'Òmnium Cultural. Ells ens ho van proposar, perquè Pau Casals es va significar en la lluita per la pau.


La Diada de la Noviolència, que cada any coincideix amb l'aniversari de la mort de Ghandi, pretén potenciar els valors de la cultura de pau i plantejar el pacifisme com una actitud activa a favor de la transformació social. Neus Sotomayor.

Neus Sotomayor

Nosaltres, quan ens considerem pacifistes, creiem que hem de contribuir activament a crear les condicions per la pau. En la nostra vida quotidiana, en les relacions amb els altres i també amb actituds de transformació social.


Els actes de diumenge començaran al punt de la una del migdia als Quatre Cantons, amb una breu presentació a càrrec del president de la Fundació Sant Cugat, Àlvar Roda. També hi participaran el president de la Fundació Pau Casals d'El Vendrell, Narcís Castanyer, i Martí Olaya, membre d'Òmnium Cultural. La celebració s'amenitzarà amb la interpretació del 'Cant dels Ocells' a càrrec d'un músic de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.