'Ciutadans pel Camí Verd' inicia una recollida de signatures per a la construcció de la via verda


  • Comparteix:

La plataforma 'Ciutadans pel Camí Verd' ha iniciat una recollida de signatures per reclamar la construcció d'una via verda que uneixi Rubí i Sant Quirze passant per Sant Cugat. La iniciativa, que ha reunit prop de 1.500 d'adhesions fins ara, topa amb el projecte de construcció del Vial Interpolar.

El camí verd recorreria Rubí, Sant Cugat, Bellaterra i Sant Quirze. Aquest espai passaria per la via ferroviària en desús entre Sant Quirze i Bellaterra, i pels terrenys entre Sant Cugat i Bellaterra reservats per al Vial Interpolar. Amb aquest projecte, es constituiria la primera via verda de les comarques de Barcelona, una infraestructura pensada per al pas de trànsit no motoritzat.

Un dels membres de la plataforma, Ramon Andreu, explica els avantatges que comportaria la construcció d'aquesta via.

Ramon Andreu

Amb aquest camí, promouríem la mobilitat sostenible, facilitaríem un espai per a esportistes i protegiríem un corredor biològic.


La via verda topa, de moment, amb el projecte de construcció del Vial Interpolar que està contemplat al Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya. L'autovia es construiria en els terrenys entre Bellaterra i Sant Cugat pels quals hauria de passar el camí verd proposat per la plataforma.

Ramon Andreu afirma que el govern català considera incompatibles els dos projectes.

Ramon Andreu

La Generalitat diu que el Vial Interpolar i el camí verd són incompatibles, ja que l'autovia passaria per la reserva de terrenys per al projecte.


La Unió Ciclista de Sant Cugat, Running Vallès i el comitè d'empresa de TVE, entre d'altres, donen suport a la iniciativa. Els esportistes David Meca, Maria Vasco i Valentí Massana han signat a favor de la creació de la via verda. La plataforma recull adhesions a l'adreça: www.camiverd.org.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.