Multes de fins a 3.000 euros per usar aigua potable per a reg o piscines


Temes relacionats

L'Ajuntament insta els santcugatencs a complir el decret contra la sequera i no regar els jardins ( 7/feb/08)

El sistema Ter-Llobregat entra en fase d'excepcionalitat i obliga a no fer ser servir aigua potable en usos no domèstics ( 4/feb/08)


  • Comparteix:

Els veïns que reguin els seus jardins o reomplin les seves piscines amb aigua potable podran rebre multes de fins a 3.000 euros a partir del 13 de març. Els Ajuntaments seran els encarregats de fer arribar la denúncia a l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Consistoris i l'organisme supramunicipal s'han reunit aquest dijous per analitzar el decret de la conselleria de Medi Ambient que prohibeix destinar aigua potable a usos que no siguin l'abastament domèstic.

En cas que una persona renti el cotxe a la via pública amb aigua potable, la sanció serà de 30 euros. Si es reguen jardins de menys de 250 metres quadrats, la multa arribarà als 50 euros. Les sancions podrien arribar fins als 3.000 euros segons les mides dels jardins o les piscines. En casos greus, també es precintaran instal·lacions.

Ara les àrees de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana es reuniran per determinar com l'Ajuntament podria controlar que la ciutadania no faci servir aigua potable per a reg de jardins o per reomplir piscines.

Marta Subirà és tinenta d'alcalde de Medi Ambient.

Marta Subirà

Els Ajuntaments farem la instrucció de l'expedient i el faríem arribar a l'organisme metropolità perquè posés la sanció.


L'Entitat Metropolitana del Medi Ambient assumirà la formació de policies i tècnics municipals per fer les inspeccions i detectar les sancions. Inspectors municipales, policies locals i Mossos d'Esquadra s'encarregaran de detectar els consums d'aigua incorrectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.