Generalitat, Ajuntament, EMD, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española signen el conveni per eliminar la línia d'alta tensió


  • Comparteix:

El departament de Treball i Indústria de la Generalitat, l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española han signat aquest dijous el conveni per eliminar la línia d'alta tensió que creua el municipi. Els treballs podrien començar d'aquí a sis mesos i duraran un any i mig aproximadament. A canvi, l'Ajuntament cedeix a Fecsa un terreny perquè hi construeixi una subestació elèctrica.

El conveni permetrà reordenar les línies d'alta tensió que transcorren per zones urbanes de Valldoreix i Mira-sol. Els treballs d'eliminació duraran un any i mig aproximadament. Segons el director general d'Energia i Mines del departament de Treball i Indústria, Josep Isern, els treballs podrien començar d'aquí a sis mesos.

Josep Isern

Ara toca portar el conveni a la pràctica. El període total podria arribar als dos anys.


L'acord també implica la cessió per 50 anys d'uns terrenys de Sant Cugat a Fecsa perquè la companyia instal·li una subestació elèctrica. A canvi, l'empresa soterrarà les línies de baixa i mitja tensió.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha remarcat que aquesta subestació garantirà el subministrament elèctric a la ciutat.

Lluís Recoder

L'acord implica garantir una subestació que permetrà donar servei elèctric al teritori durant uns quants anys més.


El pressupost d'aquestes operacions ascendeix a 9 milions d'euros. El departament de Treball i Indústria assegura 2'7 milions, l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD aportaran 2'7 milions més i Fecsa-Endesa assumirà 3'5 milions aproximadament. El consistori i l'entitat municipal encara no han decidit el tant per cent dels 2'7 milions que aportarà cada administració.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura del conveni.

Montserrat Turu

Tot Valldoreix estava preocupat per les línies de tensió. Vull traslladar la satisfacció de Valldoreix per l'acord a què hem arribat.


Recordem que el ple municipal i la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix ja van donar anteriorment el vistiplau al conveni per reordenar les línies elèctriques del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.