Ajuntament i Generalitat facilitaran el reallotjament en pisos de lloguer dels habitants de Can Fontanals


  • Comparteix:

Una quinzena de famílies viuen acampades des de fa quatre anys en aquests terrenys municipals

Una quinzena de famílies viuen acampades des de fa quatre anys en aquests terrenys municipals

L'Ajuntament i la Generalitat han iniciat el procés per reallotjar en pisos de lloguer una quinzena de famílies que viuen acampades des de fa quatre anys en uns terrenys municipals a Can Fontanals, a tocar de l'Hospital General de Catalunya (HGC). Les administracions facilitaran els tràmits perquè els afectats puguin formar-se, buscar feina i escolaritzar els seus fills, i els Serveis Socials vetllaran perquè les necessitats bàsiques d'aquestes persones estiguin cobertes.

L'Ajuntament i la Generalitat volen que el centenar de persones que viuen acampades a Can Fontanals des de fa quatre anys abandonin aquests terrenys, com a màxim, a finals del 2007. El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha explicat que les administracions ja han arribat a un pacte amb les famílies, de procedència romanesa, que implica que l'Ajuntament oferirà l'acompanyament dels Serveis Socials perquè els afectats puguin formar-se, trobar feina i accedir a pisos de lloguer.

Enric Tomàs

El pacte és que l'Ajuntament ajudarà a que tinguin un lloc digne on viure. A canvi, ells han de participar amb nosaltres en temes de formació, ocupació i escolarització. Ens hem marcat l'objectiu d'acompanyament per trobar una solució definitiva.


Tomàs ha recordat que els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí ja havien iniciat fa alguns anys un procés de reallotjament d'aquestes famílies, que anteriorment havien acampat a la zona de Can Calopa, però aquell procés va fracassar per la negativa de les famílies a continuar pagant el lloguer dels habitatges. La intenció dels acampats és que l'administració els faciliti l'accés a vivendes de propietat, però l'Ajuntament ha descartat totalment aquesta opció. Enric Tomàs.

Enric Tomàs

No els hi donarem un pis, els buscarem un lloguer com a qualsevol altra persona. El pagaran amb els seus recursos. L'objectiu és que totes les famílies arribin a acollir-se a aquesta solució.


A l'espera d'una solució definitiva, que segons Tomàs arribarà com a màxim a finals del 2007, l'equip de govern ha aprovat una partida de prop de 13.000 euros per instal·lar uns mòduls prefabricats als terrenys que ocupa l'assentament, i que serviran per realitzar reunions de seguiment i treballs diversos. Mentrestant, l'Ajuntament executarà algunes mesures per arranjar l'entorn, com instal·lar contenidors per a la brossa, abocar grava i habilitar desaigües.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.