Sant Cugat s'adherirà al Pacte per a la Salut del sector sanitari Terrassa


  • Comparteix:

El ple ha aprovat per unanimitat l'adhesió al pla

El ple ha aprovat per unanimitat l'adhesió al pla

El ple aprova per unanimitat l'adhesió de Sant Cugat al Pacte per a la Salut del sector sanitari Terrassa. La iniciativa pretén incrementar la participació del món local en el sistema sanitari. El pacte entre els municipis del sector i la conselleria de Salut se signarà al març.

El Pacte de Salut pretén incrementar la participació del món local en el govern i la direcció del sistema sanitari. Amb aquest objectiu, es descentralitzen competències i recursos en favor dels governs locals per millorar la gestió.

Amb el vistiplau del ple, l'Ajuntament de Sant Cugat signarà amb altres poblacions de la comarca el Pacte de Salut del sector sanitari Terrassa. D'aquesta manera, el consistori podrà participar en la presa de decisions sobre l'ordenació i priorització de les polítiques de salut. La resta de municipis que signaran l'acord són Terrassa, Rubí, Castellbisbal, Matadepera, Sant Quize, Vacarisses, Viladecavalls, Ullastrell i Rellinars.

El regidor de sanitat, Enric Tomàs, explica l'objectiu del pla.

Enric Tomàs

Aquest pla té com a objectiu que les administracions puguem participar amb CatSalut en la priorització de polítiques de salut.


Tots els partits han coincidit a assenyalar que l'adhesió al pacte ha de suposar la correcció dels dèficits del sistema sanitari a Sant Cugat. Les formacions han posat com a exemple les llistes d'espera per a les especialitats mèdiques. Escoltem la regidora d'ICV-EA, Assun Reyes.

Assun Reyes

El pla hauria de servir per corregir les llistes d'espara i detectar els dèficits del sistema.


El Pacte per a la Salut entre els municipis del sector sanitari Terrassa i la conselleria de Salut se signarà al març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.