Restaurar els dos retaules malmesos del Monestir costaria més de 30.000 euros


Temes relacionats

El Monestir demana ajuda per aturar una plaga de tèrmits que afecta dos retaules (29/oct/07)


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles, ubicat a Sant Cugat, xifra en més de 30.000 euros el cost de la recuperació dels retaules de Sant Bartomeu i Santa Escolàstica de l'església del Monestir. El rector de la parròquia qualifica la despesa 'd'inassumible' i torna a demanar el suport de la Generalitat i les entitats per fer-hi front.

La parròquia va anunciar a l'octubre passat que els retaules de Sant Bartomeu i Santa Escolàstica del Monestir estaven afectats per una plaga de tèrmits i que les tasques de restauració podien suposar despeses molt elevades. Ara, els tècnics que en fan seguiment des del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, situat a Valldoreix, han xifrat en més de 30.000 euros el cost de la reparació. Un dels restauradors, Pere Rovira, ha destacat que encara s'han d'estudiar les mesures necessàries però ja ha avançat que comportarà molta feina.

Pere Rovira

La intervenció que s'ha de fer en un retaule d'aquestes característiques requereix una forta inversió econòmica i temps de treball.


Des de la parròquia han tornat a demanar ajudes, ja sigui públiques com privades, per poder assumir la reparació. Mossèn Blai Blanquer és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Blai Blanquer

El retaule és una de les moltes qüestions pendents que té el Monestir i sobrepassa les possibilitats de la parròquia.


Blanquer ha remarcat també que hi ha molts desperfectes del Monestir que s'haurien de solucionar i que la parròquia no pot assumir la responsabilitat de mantenir-ho tot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.