CCOO valora l'acostament del govern respecte la Llei d'Educació però manté la vaga del 14-F


  • Comparteix:

Els mestres de la ciutat estan convocats a la vaga

Els mestres de la ciutat estan convocats a la vaga

Comissions Obreres (CCOO) valora molt positivament que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, convoqui la comunitat educativa a dialogar sobre la futura Llei d'Educació. Tot i això, el sindicat considera que la proposta és insuficient i assegura que la convocatòria de la vaga del proper 14 de febrer contra el text educatiu es manté.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, es reunirà en les properes setmanes amb els signants del Pacte Nacional d'Educació (PNE), entre els quals hi ha alguns sindicats, per debatre i incorporar si és necessari les seves aportacions a la nova Llei d'Educació que prepara la Generalitat. En una carta, el conseller ha convocat a diversos representants de la comunitat educativa per dialogar sobre la nova llei, que ha provocat la convocatoria de la vaga del proper 14 de febrer.

Marc Sangüesa, delegat de CCOO a la Junta de Personal de Barcelona, assegura que valoren positivament l'intent de diàleg que obre el govern, però creu que és insuficient.

Marc Sangüesa

Em sembla positiu per la voluntat de diàleg però insuficient perquè no contempla la retirada del document. No hi ha calendari per a la negociació ni data per a la convocatòria.


Els sindicats CCOO i Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament (USTEC) han convocat la vaga ja que consideren que el text condueix a una privatització de l'ensenyament i a l'empitjorament de les condicions laborals del personal docent. Entre les mesures més polèmiques del projecte hi ha el canvi en la gestió dels centres, que els sindicats entenen com una 'privatització' d'un servei públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.