Els sahrauís commemoren, a Sant Cugat, el 30è aniversari de la constitució de la seva República


  • Comparteix:

Una de les dues 'haimes', construïdes per a l'ocasió, i alguns dels participants

Una de les dues 'haimes', construïdes per a l'ocasió, i alguns dels participants

Més d'un centenar de persones s'han reunit aquest dissabte al Parc de l'Arborètum per commemorar el trentè aniversari de la creació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. L'acte, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament i l'Associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), ha tingut un clima festiu i reivindicatiu que ha servit per reclamar, una vegada més, l'autodeterminació del poble sahraui.

Sant Cugat ha estat la ciutat triada per l'Associació d'Immigrants Sahrauís de Catalunya per celebrar el 30è aniversari de la constitució de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Al llarg de tot el dissabte els membres d'aquesta comunitat nordafricana que viuen a Catalunya s'han reunit al Parc de l'Arborètum al voltant de dues 'haimes'.

L'acte, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament, ha estat organitzat per l'Associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). La presidenta d'aquesta associació, Neus Bosch, ha destacat el caràcter commemoratiu i reivindicatiu de l'acte.

Neus Boix

És un acte històric perquè es commemora la constitució de la república. A l'hora és trist perquè cada cop passa més temps. Fa 15 dies, a més, uns aigüats van destruir els campaments de refugiats.


Bosch també ha assegurat que, un any més, l'SCPAS té la intenció de portar a Sant Cugat un grup de nens i nenes sahrauís perquè passin part de l'estiu amb famílies del municipi.

De la seva banda, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha donat suport a la històrica reivindicació d'autodeterminació del poble sahrauí i ha denunciat les vulneracions dels drets humans que el Marroc infligeix als membres d'aquesta comunitat.

Toni Ramon

Aquesta celebració és important. S'ha d'afegir la reivindicació d'autodeterminació del poble i la denúncia de la vulneració dels drets humans per part del Marroc en els territoris ocupats


L'Associació d'Immigrants del Poble Sahrauí de Catalunya ha convocat, per aquest dilluns, una plantada d'espelmes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per tal que les Administracions catalanes donin més suport a aquesta comunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.