El Pla Local de Joventut proposa 140 accions sobre oci, habitatge, treball, salut i cultura


  • Comparteix:

Crear un servei d'assessorament laboral i jurídic per a joves, incrementar l'oferta d'oci alternatiu, construir la sala de concerts i facilitar l'accés a l'habitatge protegit són les principals propostes recollides al Pla Local de Joventut 2006-2007. El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha dit que el document, aprovat al ple d'aquest mes, és molt complet i ha afegit que ara és responsabilitat de l'equip de govern aplicar-lo.

El Pla inclou 10 eixos, 52 objectius i 140 accions per articular les actuacions municipals en matèria de Joventut. Entre les principals propostes, que ja tenen un calendari, destaca la creació d'un servei específic d'assessorament laboral i jurídic per a joves. També es preveu obrir una consulta sobre salut i joves, així com facilitar l'accés dels joves a les promocions de Promusa amb la construcció de més habitatges petits -de 2 i 3 habitacions- enlloc de pisos de 4 habitacions.

En l'àmbit esportiu, es proposa utilitzar les instal·lacions dels centres educatius públics fora de l'horari lectiu i donar un impuls a l'esport no federat. Els joves també reclamen una major oferta d'oci alternatiu.

El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha reiterat el compromís de l'equip de govern d'implementar les accions incloses al Pla de Joventut després d'un intens procés participatiu.

Toni Ramon

És un molt bon document, gràcies a la feina de molts joves, molts tècnics i alguns polítics. Ara és responsabilitat nostra aplicar-lo.


Pel que fa als nous equipaments, el Pla recull la construcció de la sala de concerts i l'arranjament de la masia de Torre Blanca, dos projectes que ja està realitzant l'equip de govern. A més, però, es planteja la construcció d'un alberg de joventut i d'una segona pista d'skate.

Des de la comissió impulsora de Pla de Joventut, que a partir d'ara es transforma en comissió de seguiment, s'ha valorat molt positivament el contingut del document. Un dels seus membres, Joan Carles Busquets, assegura que tot i que el Pla no és vinculant, tant l'equip de govern actual com els futurs l'hauran d'assumir.

Joan Carles Busquets

Per primera vegada hi ha un compromís polític potent, tot i que el document no és vinculant. Cap govern municipal es podrà saltar el compromís.


A Sant Cugat hi ha prop de 14.000 joves d'entre 15 i 29 anys. L'estructura demogràfica de la població, amb l'índex de natalitat més elevat de Catalunya, fa preveure que en els propers anys la xifra de joves es dispararà per sobre de la mitjana del país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.