Fecsa-Endesa inicia els treballs de millora de la xarxa elèctrica


  • Comparteix:

Fecsa Endesa ha iniciat els treballs de remodelació de la xarxa elèctrica de Sant Cugat, en compliment del conveni signat a mitjans de febrer per la Generalitat, l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, Fecsa-Endesa i Red Eléctrica Española. Les actuacions ja han permès desballestar de 13 torres metàl·liques i d'1'5 quilòmetres de línies aèries.

Fins ara, s'han desballestat 13 torres metàl·liques al sector de Vullpalleres i s'han substituït 1'5 quilòmetres de línia aèria de mitja tensió per 3 quilometres de cable subterrani. La nova infraestructura s'ha integrat a la xarxa que forma part d'aquesta zona residencial.

D'aquesta manera, s'han començat a complir l'acord que permetrà soterrar les línies de mitja i baixa tensió del municipi. A canvi, la companyia podrà iniciar la construcció d'una nova subestació per garantir el subministrament elèctric a Sant Cugat en un futur. El director de Fecsa-Endesa al Vallès Occidental, Àlex Fàbregas avança que la subestació podria estar acabada el març del 2007.

Àlex Fàbregas

Ja tenim el permís de l'Ajuntament, però encara falten algunes llicències. Es podria acabar la subestació el març del 2007.


El conveni també contempla eliminar la línia d'alta tensió que creua el municipi. Aquests treballs podrien començar d'aquí a sis mesos i duraran un any i mig aproximadament. Àlex Fàbregas afirma que encara cal elaborar un projecte abans d'iniciar el desmantellament de les línies d'alta tensió.

Àlex Fàbregas

L'eliminació de les línies d'alta tensió de Valldoreix encara està pendent del projecte corresponent.


En els propers mesos, la companyia elèctrica continuarà la retirada de línies elèctriques a les zones de la Guinardera, Can Mates i Vullpalleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.