L'ermita de Sant Medir espera demà la presència de milers de santcugatencs per homenatjar un dels patrons de la ciutat


  • Comparteix:

Una xocolatada popular donarà, demà, el tret de sortida a la celebració de Sant Medir, que cm cada any espera aplegar milers de santcugatencs en aquesta ermita ubicada al mig de Collserola. Entre els principals activitats programades, destaca la cercavila dels banderers, la ballada de sardanes o les actuacions dels Castellers i els Gegants de la ciutat, entre d'altres.

Els actes de celebració de Sant Medir començaran al punt de les vuit del matí, amb la sortida dels Gegants, el Joan i la Marieta, que per segon any consecutiu faran a peu tot el recorregut fins a l'ermita.
Ja a les 9, la plaça d'Octavià serà l'escenari d'una xocolatada popular per a tots aquells santcugatencs que s'animin a fer l'excursió fins a Sant Medir. Al punt de tres quarts de deu, començarà la cercavila dels Banderers, que seran rebuts a les deu del matí per l'alcalde davant de l'Ajuntament, i es donarà el tret de sortida oficial a la caminada fins a l'ermita.

Els actes es completaran amb una visita guiada a la Vall de Gausac, que sortirà a les deu del matí de l'Oficina de Turisme, i amb les tradicionals activitats a la mateixa ermita, com l'ofici solemne, la ballada de sardanes o les actuacions dels Castellers i els Gegants.

Segons la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, a banda d'algunes activitats pensades per integrar als nous santcugatencs, es tracta d'una festa tan tradicional que no cal introduir-hi noves propostes que la desvirtuïn.

Àngels Solé

Aquest és un dels actes que no forma part de la tradició però que poden engrescar als nous santcugatencs, L'essència de la festa recull però la tradició de la gent que anava a honorar el sant a l'ermita i creiem que no cal afegir propostes noves que ho desvirtuïn


En termes similars s'han expressat des de la Penya Regalèssia, entitat que des de fa anys es fa càrrec de la restauració de l'ermita. Un dels seus integrants, Miquel Garrell, ha remarcat la importància d'anar integrant els nous santcugatencs en aquesta tradició.

Miquel Garrell

Ho han acceptat molt bé perquè és una tradició maca i que agrada, i nosaltres els ho agraïm molt perquè ens molts casos fan un esforç ja que en molts casos hi ha gent que treballa


Recordem que Sant Medir és un dels 3 patrons de la nostra ciutat, juntament amb Sant Pere i Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.