Terra Dolça ret homenatge a Puig Antich 32 anys després de la seva execució


  • Comparteix:

L'espai Terra Dolça ha recordat aquest dijous Salvador Puig Antich, anarquista executat fa 32 anys a les acaballes del franquisme. Els participants a la xerrada, que ha comptat amb la presència de mig centenar de persones, han destacat que cal una revisió del cas perquè es faci justícia amb Puig Antich.

Salvador Puig Antich va ser executat amb el garrot vil en una cel·la de la presó Model de Barcelona el 2 de març de 1974 després de ser jutjat per un tribunal militar i condemnat com a culpable de la mort d'un guàrdia civil a Barcelona. Anys més tard, l'espai Terra Dolça s'ha convertit en un espai d'homenatge a l'exmilitant del grup anarquista MIL. Una de les germanes de l'executat, l'advocat de la família i l'autor d'un llibre sobre el cas han explicat el cas, just el dia que es complia el 32è aniversari de l'execució.

Els participants han recordat que fa dos mesos el Tribunal Suprem va autoritzar l'inici de la revisió del cas Puig Antich. La iniciativa de revisió es basa en el fet que han aparegut noves proves que permeten demostrar la innocència de Puig Antich del delicte de terrorisme pel qual va ser condemnat a mor

L'advocat supervisor del cas, Francesc Caminal, explica en quin punt es troba el procés.

Francesc Caminal

En aquest moment, la sala analitza una prova abans de decidir si autoritza la revisió del cas.


L'acte també ha comptat amb la intervenció de Francesc Escribano, director de Televisió de Catalunya i autor de 'Compte enrere', obra que repassa el cas Puig Antich. Precisament, el llibre d'Escribano inspira 'Salvador', pel·lícula que repassarà els últims anys de vida de l'exmembre del MIL. El film compta amb un repartiment, entre els quals destaquen Daniel Brühl, que encarna Puig Antich, Tristán Ulloa, Leonor Watling i Ingrid Rubio.

El cantautor Lluís Llach és l'encarregat d'elaborar diversos temes per a la banda sonora de la pel·lícula.

La germana de l'executat, Montserrat Puig Antich, avança que el llargmetratge es podria estrenar l'octubre vinent.

Montserrat Puig Antich

Lluís Llach fa la música. S'estrenarà a l'octubre. Durarà dues hores.


El desaparegut periodista santcugatenc Ramon Barnils va coordinar un grup d'estudiants de Periodisme per escriure 'La torna de la torna', llibre que també repassa la història de Puig Antich.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.