El Fons Social Sant Cugat - Valldoreix ha donat en 8 anys 1 milió d'euros en microcrèdits per immigrants


  • Comparteix:

L'entitat treballa per mirar d'exportar el projecte a municipis veïns

L'entitat treballa per mirar d'exportar el projecte a municipis veïns

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha donat ja un milió d'euros en concepte de microcrèdits a immigrants. En els 8 anys que porta treballant l'entitat, s'han concedit 766 préstecs, amb un percentatge d'impagats inferior al 3%. Actualment, els responsables del projecte estudien la possibilitat d'iniciar aquesta proposta a Rubí.

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha volgut celebrar, amb un acte a la Casa de Cultura, que després de 8 anys de feina, han donat ja un milió d'euros a través de microcrèdits a persones immigrants que arriben a la nostra ciutat.

La impulsora de la iniciativa i presidenta de l'entitat, Maria Antònia Gili, ha assegurat que aquesta era una bona ocasió per agrair el seu suport a totes aquelles persones que col·laboren amb el Fons Social i ha manifestat la seva esperança que el projecte s'estengui a d'altres poblacions com per exemple Rubí. El secret, ha dit Gili, és no tenir por i no pensar d'entrada que els préstecs no es retornaran.

Maria Antònia Gili

Ens faria molta il·lusió i estem treballant per veure si ho podem posar a Rubí. Ha vingut molta gent a demanar-nos com ho fem i jo sempre dic que no em mou res extraordinari, que l'únic és no tenir por


Actualment, el Fons Social Sant Cugat - Valldoreix compta amb una desena de voluntaris i té entre 15 i 20 socis - la majoria de la nostra ciutat- que fan aportacions regulars. El col·lectiu també rep ajudes puntuals de particulars, d'entitats i fundacions privades i també de les administracions.

Totes aquestes aportacions representen, a data d'avui, un fons d'uns 135.000 euros que permeten anar donant microcrèdits d'un màxim de 1.500 euros i que, habitualment es retornen amb 4 mesos. Tot i que inicialment aquestes ajudes eren sobretot per anar a buscar el visat, el nou procés de regularització ha modificat aquesta situació i ara els diners es destinen sobretot a pagar el viatge per anar a veure els fills, a pagar la sanitat a les famílies que s'han quedat al país d'origen o facilitar l'accés a la vivenda.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha destacat la tasca i el compromís social que assumeixen entitats com aquesta, i ha anunciat la voluntat d'obrir una nova línia d'ajudes per col·laborar amb aquests col·lectius en alguns dels projectes que ja estan realitzant.

Toni Ramon

Des d'aquest any volem obrir una línia d'ajudes per col·laborar amb aquestes entitats i amb els seus projectes que ja estant tirant endavant


Recordem que el Fons Social Sant Cugat - Valldoreix va néixer l'any 1998 i que fa 3 anys va ser reconegut amb el premi Santcugatenc de l'Any de Solidaritat i Civisme.

L'acte de la Casa de Cultura ha servit també per repassar la tasca i la trajectòria d'ONG Acció Solidària contra l'Atur, a la qual està integrada el Fons Social, i que enguany celebra els seus 25 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.