La delegació local del gremi de Restauració inaugura nova seu per oferir assessorament i coordinar accions de difusió


  • Comparteix:

La delegació santcugatenca del gremi de Restauració de Barcelona ja compta amb una seu, ubicada al número 25 del carrer Dos de Maig. Aquest local permetrà al col·lectiu disposar d'un espai des d'on coordinar les seves accions conjuntes i des d'on poder oferir informació i assessorament als locals agremiats sobre temes com les diverses normatives que es van aprovant i que afecten a sector.

Dos anys després de la seva constitució, la delegació santcugatenca del gremi de Restauració de Barcelona s'ha procurat un local al carrer Dos de Maig des d'on centralitzar la seva tasca i actuacions, i sobretot, que permeti oferir un servei d'informació i assessorament als establiments agremiats sobre qüestions com les noves normatives sobre seguretat alimentària, sobre el tabac o sobre contaminació acústica, entre d'altres.

Per al responsable d'aquesta delegació, Josep Baeta, es tracta d'apropar aquests temes als locals agremiats i evitar així les situacions d'indefensió en que es troben, sovint, els restauradors.

Josep Baeta

Tenint en compte tots els canvis que ha fet la legislació en matèria de seguretat ciutadana, contaminació acústica etc. els restuaradors sovint es troben indefensos davant aquestes exigències i volem apropar tota la informació


Baeta ha explicat també que un altre dels objectius és seguir treballant en accions conjuntes de publicitat per donar a conèixer els diferents establiments del municipi.

Precisament, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha felicitat que aquest col·lectiu hagi fet un pas més que considera positiu per la ciutat, ja que segons ha dit, el nostre municipi té un bon potencial per ser situar-se en el mapa del turisme gastronòmic.

Lluís Recoder

Per sort tenim molts restauradors que donen un bon servei als ciutadans, gent que aprecia la seva feina i amb potencial per situar-nos en el mapa de llocs on, a banda de visitar el patrimoni, es pot fer turisme gastronòmic


En el mateix sentit s'ha expressat el president del gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs, per a qui és important treballar conjuntament per donar a conèixer i potenciar el sector de la restauració, i segons el qual, Sant Cugat i en general el conjunt de Catalunya tenen un gran potencial dins l'àmbit del turisme gastronòmic.

Gaietà Farràs

La gent visita les ciutats buscant alguns cosa més que el turisme de sol i platja, i una de les coses que tenim aquí, a Sant Cugat i en general a Catalunya, és una bona restauració que no trobem enlloc del món


La delegació local del gremi de Restauració de Barcelona va néixer a finals del 2003 i actualment compta amb 120 establiments agremiats dels prop de 180 que hi ha al nostre municipi, entre bars, restaurants i serveis de càtering. Entre els projectes més immediats de l'entitat destaca un nou curs de formació per a cambrers sobre vins, que es farà abans de l'estiu a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.