L'ANC de Sant Cugat acollirà a partir d'abril l'exposició sobre els 'papers' incautats


  • Comparteix:

La nostra ciutat serà la primera que acollirà aquesta mostra, després de la seva inauguració al Palau Moja de Barcelona

La nostra ciutat serà la primera que acollirà aquesta mostra, després de la seva inauguració al Palau Moja de Barcelona

L'Arxiu Nacional, situat a Sant Cugat, acollirà a partir de l'abril l'exposició sobre els arxius catalans incautats per les tropes franquistes que fins aquest diumenge es pot visitar al Palau Moja de Barcelona. La nostra ciutat serà la primera escala d'un recorregut itinerant que portarà la mostra a una trentena de municipis. D'altra banda, des de la Generalitat asseguren que els documents dels partits, sindicats, entitats i particulars, que encara es troben a Salamanca, arribaran a Catalunya entre els mesos d'octubre i novembre.

Unes 25.000 persones han visitat ja al Palau Moja de Barcelona l'exposició sobre els arxius catalans incautats durant la Guerra Civil per les tropes franquistes. La mostra es clausurarà aquest diumenge i començarà un recorregut itinerant que la portarà, en dos formats diferents, a una trentena de municipis catalans.

La primera escala d'aquest recorregut serà l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) situat a la nostra ciutat. Així ho ha confirmat el subdirector general d'Arxius de la Generalitat, Ramon Alberch, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora. Alberch ha indicat que la mostra es podrà veure a la nostra ciutat a partir de l'abril.

Ramon Alberch

Quan s'acabi aquí l'exposició, el 12 de març, anirà a l'ANC de Sant Cugat. Serà el primer lloc on s'estarà durant un bon període de temps.


La mostra ocupa uns 400 metres quadrats i explica, de forma molt pedagògica, la història de la reivindicació dels arxius, com van ser requisats i les finalitats repressives amb què van ser utilitzats. Una versió més petita, però d'estructura similar, anirà a altres municipis catalans que ho han sol·licitat.

D'altra banda, el subdirector general d'Arxius ha indicat que la segona fase del retorn de la documentació -corresponent als papers dels partits, sindicats, entitats i particulars- es farà entre els mesos d'octubre i novembre d'aquest any. Ramon Alberch.

Ramon Alberch

Els arxius de la segona fase ara s'estan acabant d'identificar a Salamanca, s'han d'acabar de consensuar en la comissió mixta amb l'Estat, s'han de digitalitzar i seran a Catalunya entre octubre i novembre.


Ramon Alberch ha explicat que l'exposició sobre el retorn dels arxius ha despertat molt d'interès entre la ciutadania i espera que durant el recorregut itinerant pel territori centenars de milers de persones la puguin gaudir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.