L'informe 'Alerta 2002' de la Càtedra Unesco de la UAB insta els països de la UE a ser més responsables amb l'exportació d'armament


  • Comparteix:

La Cátedra Unesco de la UAB, dirigida pel sancugatenc Vicenç Fisas, ha publicat l'informe anual de prevenció de conflictes armats. El document, titulat 'Alerta 2002', insta als països de la Unió Europea a mantenir una conducta més responsable a l'hora d'exportar armament.

El document, elaborat per la Unidad de Alerta de la Escuela de Cultura de la Paz, demana l'aplicació concertada del Codi de Conducta de la UE, aprovat el 1998. Aquest codi estableix que no s'hauria d'exportar armes a països embargats, a zones en guerra o que violin els drets humans, entre d'altres.

El titular de la Càtedra Unesco sobre la Pau i Drets Humans de la Universitat Autònoma, Vicenç Fisas, ha destacat l'extens anàlisi que l'informe fa dels conflictes internacionals i els procesos de militarització que hi ha al món. D'altra banda, Fisas ha anunciat que al 2003 s'ampliarà aquest estudi amb la introducció de més criteris de classificació.

"Alerta 2002" indica que cada cop hi ha més conscienciació social sobre les conseqüències del tràfic d'armes i el respecte pels drets humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.