L'Ajuntament pagarà 42.000 euros en la compra de la nova seu de l'Esbart


  • Comparteix:

L'Ajuntament aportarà 42.000 euros per a la compra de la nova seu de l'Esbart. L'entitat ocuparà els baixos l'immoble del carrer Migdia, on té la seu des de 1981. La promotora santcugatenca Grup XXI, que construirà en aquest espai un nou edifici de pisos, es compromet a vendre el local a l'associació de cultura popular i tradicional.

El consistori es compromet a pagar 42.000 euros en la compra de la nova seu de l'Esbart. La quantitat definitiva del traspàs del local encara està per determinar. L'entitat s'instal·larà als baixos del carrer Migdia, després que la promotora Grup XXI hi edifiqui un nou edifici de pisos.

El conseller delegat de l'empresa, Santiago Vila, explica que les obres, a partir de setembre, duraran 18 mesos aproximadament.

Santiago Vila

A partitr de setembre, la finalització del projecte podria arribar en 18 mesos.


L'acord entre la promotora i l'Esbart estableix que el futur local de l'entitat tindrà una superfície mínima de 620 metres quadrats. Mentre durin les obres, l'agrupació de cultura popular s'haurà d'instal·lar en un altre local temporalment. L'entitat està buscant un espai on portar a terme les seves activitats a partir del setembre vinent. L'Ajuntament també s'ha compromès a ajudar l'Esbart en la cerca d'un local.

La presidenta de l'Esbart, Imma Bové, assegura que abandonaran l'edifici aquest setembre.

Imma Bové

Ens interessa acabar aquí el curs i començar el proper a les instal·lacions temporals.


L'Ajuntament i l'Esbart han explicat que estan negociant amb el departament de Cultura ajuts per a la compra de la nova seu de l'entitat. La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha reclamat el suport de la Generalitat per al nou local de l'entitat cultural.

Àngels Solé

Esperem rebre ajut de la Generalitat. Si no, Sant Cugat no haurà rebut cap suport des del pla d'equipaments culturals.


La promotora i l'Esbart van arribar divendres passat a un acord per al traspàs dels baixos del futur immoble del carrer Migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.