El Banc del Temps arriba als 74 usuaris en el primer any d'existència


  • Comparteix:

Una dona d'entre 40 i 60 anys, amb estudis universitaris, que demana serveis de fisioteràpia. Aquest és el perfil majoritari dels usuaris del Banc del Temps de Sant Cugat, que ha complert el seu primer any d'existència. El regidor de civisme Jordi Puigneró ha remarcat l'èxit que suposa el fet que 74 persones s'hagin adherit a aquesta xarxa solidària en un lapse tant curt de temps.

'El banc més ric del món'. D'aquesta manera ha qualificat el regidor de Civisme, Jordi Puigneró, al Banc del Temps, que aquest dijous ha presentat el seu primer balanç anual a la Casa de Cultura. Aquesta xarxa solidària, que vol ser un espai per compartir i fomentar la cooperació desinteressada entre les persones, ha aconseguit una molt bona rebuda entre la gent de Sant Cugat, fins a arribar als 74 membres actuals. El regidor de Civisme, Jordi Puigneró, ha felicitat els voluntaris que participen en el Banc del Temps.

Jordi Puigneró

Que hi hagi gent com vosaltres té molt de valor. No us haureu fet rics en diners però sí com a persones, per la qual cosa podem dir que el Banc del Temps és el banc més ric del món.


El nombre de socis del Banc del Temps ha experimentat un creixement desigual però constant des que es va obrir, amb una mitjana de gairebé cinc nous membres cada mes. La tècnica de civisme de l'Ajuntament, Anna Soler, ha valorat el fet que s'hagi aconseguit un nombre tan elevat de socis i d'intercanvis en poc temps.

Anna Soler

Crec que el balanç és molt positiu, tenim setanta-quatre socis en un any, i hem fet una seixantena d'intercanvis, que són molts en tant poc temps.


La formació i els idiomes, junt amb l'atenció a les persones, han estat els serveis més oferts durant aquest primer any d'existència del Banc del Temps, mentre que els serveis de fisioteràpia han estat els més demandats. De tota manera, la varietat dels serveis que els participants del Banc intercanvien és la nota dominant, tal com explica una dels 74 sòcies, Antonieta González.

Antonieta González

A mi m'interessava que em solucionessin uns problemes informàtics. Vaig veure que hi havia un noi que s'oferia en aquest tema i m'ha ajudat molt.


Recordem que el Banc del Temps és un projecte promogut per l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Associació Salut i Família i el Club Muntanyenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.