Geli anuncia que l'Hospital Rubí-Sant Cugat serà una realitat el 2010, però no diu on s'ubicarà


  • Comparteix:

La consellera de Salut, Marina Geli, ha anunciat que el nou hospital públic per a la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal serà una realitat el 2010, però no ha aclarit en quins terrenys s'ubicarà. Geli s'ha compromès a comunicar als alcaldes de la zona, abans de final de mes, si l'equipament es construirà a la nostra ciutat o bé a Rubí. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha dit que el departament de Salut no ha informat fins ara a l'Ajuntament sobre aquesta qüestió.

Coincidint amb l'acte de signatura del Pacte per a la Salut del Vallès Occidental Oest, la consellera Marina Geli ha indicat que el nou hospital públic que donarà servei a la zona de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal serà una realitat el 2010, o fins i tot a finals del 2009. La titular de Salut del govern català no ha aclarit, però, la ubicació de l'equipament, tot i s'ha compromès a comunicar la seva decisió a l'alcalde de Sant Cugat i l'alcaldessa de Rubí abans d'acabar el mes.

Geli ha explicat que el nou hospital suposarà una inversió de 70 milions d'euros, que s'inscriu dins les inversions programades per la conselleria de Salut fins el 2012 a la regió sanitària de Terrassa, que ascendeix a un total de 125 milions d'euros.

Marina Geli

És un projecte d'inversió molt important. Farem 7 centres de salut, 2 centres de salut mental, millorar l'Hospital de Terrassa i el nou hospital Rubí-Sant Cugat, que ha de ser una realitat el 2010.


L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha explicat que la conselleria de Salut no ha informat l'Ajuntament sobre el procés de selecció dels terrenys per ubicar el nou hospital. Recoder ha recordat que el juliol passat l'equip de govern va oferir uns terrenys propers a l'estació de l'HGC, propietat de l'Incasòl, però no han obtingut cap resposta fins ara.

Lluís Recoder

L'Ajuntament va fer la seva proposta el juliol de l'any passat al millor terreny que hi havia, a tocar de l'HGC i Rubí. Hem anat insistint i ningú ens ha dit res.


Geli i Recoder han fet aquestes declaracions durant l'acte de signatura del Pacte per a la Salut del Vallès Occidental Oest. Es tracta d'un acord entre la Generalitat i els ajuntaments d'aquesta demarcació pel qual es formalitza la creació d'un govern territorial de Salut que gestionarà de forma conjunta, i des de la proximitat, el sistema sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.