Els serveis mínims de la vaga de mestres garantiran l'acollida dels estudiants, però no l'activitat docent


  • Comparteix:

USTEC considera 'abusius' els serveis mínims

USTEC considera 'abusius' els serveis mínims

Les escoles públiques d'infantil i primària de la ciutat disposaran d'un mestre per cada quatre grups durant la jornada de vaga d'aquest dijous. Així ho estableix el decret de serveis mínims emès pel departament de Treball de la Generalitat, que el sindicat USTEC considera 'abusiu' i perillós per als alumnes que assisteixin als centres. Segons la Generalitat, les escoles on el seguiment de la vaga sigui general no podran garantir l'activitat docent, però sí l'acollida dels alumnes.

Segons el departament de Treball de la Generalitat, els serveis mínims pretenen 'garantir el servei essencial' que presten els centres d'ensenyament públics no universitaris durant la vaga de mestres d'aquest dijous. En canvi, el sindicat majoritari en l'ensenyament, USTEC, creu que el decret fixa uns serveis mínims 'abusius' que 'posen en greu risc' l'alumnat, ja que transmeten la 'falsa imatge' que els alumnes que assisteixin als centres tindran la suficient atenció educativa.

La principal novetat del decret emès pel departament de Treball és que, a banda d'un membre de l'equip directiu, a cada centre d'infantil i primària hi haurà d'haver un mestre per a cada quatre aules. Així ho ha explicat a Cugat.cat la directora territorial d'Educació del Vallès Occidental, Anna Riuró.

Anna Riuró

El canvi és que els serveis essencials estableixen que als CEIP hi haurà d'haver un mestre per a cada quatre grups.


Als centres privats no concertats, on el personal no docent també està cridat a la vaga, hi haurà d'haver un auxiliar administratiu o subaltern. Pel que fa a les llars d'infants, haurà de treballar un 25% de la plantilla.

La directora territorial d'Educació a la comarca adverteix que els serveis mínims no permetran mantenir amb normalitat l'activitat docent als centres amb més seguiment de la vaga, però sí l'acollida dels estudiants que hi assisteixin. Escoltem Anna Riuró.

Anna Riuró

La situació serà més o menys normalitzada en funció dels mestres que hi hagi, però difícilment es podrà mantenir l'activitat docent.


El sindicat USTEC recomana a les famílies que adoptin una 'conducta responsable' i que no portin als alumnes a l'escola aquest dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.