El Col·lectiu d'Afectats pel PGM del 76 diu que no permetrà que la modificació del PGM de Can Monmany sigui un 'Can Busquets 2'


  • Comparteix:

El Col·lectiu d'Afectats pel PGM del 76 ha manifestat la seva preocupació per la possibilitat que la modificació del PGM de Can Monmany, que hauria de permetre legalitzar les cases fora d'ordenació, acabi convertint-se en 'un altre Can Busquets'. Els afectats reiteren que aquesta serà la 'darrera oportunitat' que tenen els polítics per solucionar aquest problema i lamenten que el PSC i ICV-EA presentin mocions que, segons ells, proposen començar de zero però sense aportar altres solucions.

Tal i com ja van expressar en el darrer ple municipal, el Col·lectiu d'Afectats pel PGM del 1976 ha manifestat la seva preocupació per la possibilitat que la modificació del PGM de Can Monmany que hauria de permetre resoldre el problema de les cases fora d'ordenació de la Floresta i Can Cortés s'acabi convertint en 'un Can Busquets 2'.

Segons els portaveus dels afectats, inicialment sembla que aquesta possibilitat havia de ser una solució més ràpida però de moment la proposta encara no ha passat pel ple municipal, tot i que hi ha un compromís de fer un ple extraordinari el proper dia 31 per debatre aquesta qüestió. Escoltem un dels portaveus d'aquest col·lectiu, Albert Nicolàs.

Albert Nicolàs

La proposta ens sembla viable, sempre i quan hi hagi el consens polític que no va tenir Can Busquets i si Can Borrull. Aquesta és l'última oportunitat que tenen els polítics per solucionar aquest problema. No permetrem que això es converteixi en un Can Busquets 2


Els propietaris d'aquestes cases asseguren que si la modificació del PGM de Can Monmany tampoc serveix per resoldre aquesta situació, emprendran mesures, que tot i que no han volgut avançar, en última instància podrien passar per la via judicial.

D'altra banda, des del Col·lectiu asseguren estar 'negativament sorpresos' per la moció presentada al darrer ple municipal per PSC i ICV-EA demanant que es reiniciï la modificació del PGM de la Floresta sense incloure la urbanització de Can Busquets. Per als propietaris afectats, és una 'irresponsabilitat política' proposar que es retiri l'única via que hi ha oberta de moment per resoldre el seu problema i altres problemes de la Floresta sense presentar una alternativa. Així ho ha afirmat Guillermo Gallego, membre del Col·lectiu d'Afectats pel PGM.

Guillermo Gallego

És molt fàcil dir que es retiri de tràmit però si no presenten una proposta alternativa estan pensant estrictament en resoldre el tema que els preocupa, que és Can Busquets, i no donen solució als altres temes que solucionava el document del PGM de la Floresta


Des d'aquesta entitat recorden que les seves cases van ser construïdes legalment abans del 1976 i que el Pla General Metropolità aprovat aquell any les va deixar en situació irregular, declarant-les zona verda. Ara demanen a les diferents formacions polítiques amb representació al consistori la mateixa voluntat política per resoldre aquesta situació que la que ha permès arribar a un acord per legalitzar les cases de Can Borrull, a Les Planes, que segons consideren, partien d'una situació molt similar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.