La Unipau demana a la ciutadania que exigeixi responsabilitat als polítics davant l'alto el foc d'ETA


  • Comparteix:

L'entitat diu que el procés que ara s'obre és una 'oportunitat històrica'

L'entitat diu que el procés que ara s'obre és una 'oportunitat històrica'

La Universitat Internacional de la Pau ha manifestat la seva satisfacció per l'anunci d'alto al foc permanent fet per ETA. L'entitat santcugatenca demana responsibilitat a la societat perquè exigeixi a tots els partits polítics que donin suport al procés i que no es deixi passar aquesta 'oportunitat històrica'.

Exigir a tots els sectors de la societat la seva responsabilitat per encarrilar aquesta 'oportunitat històrica' és la resposta de la Universitat Internacional de la Pau davant l'alto el foc anunciat per ETA. Així ho ha dit el seu president, Arcadi Oliveres, que ha fet una crida a la ciutadania perquè exigeixi als polítics que donin suport al procés de pau per tal que no es perdi aquesta gran ocasió.

Arcadi Oliveres

El que voldria és que tots els ciutadans exigissin a tots els opartits polítics que recolzin el procés i no perdin aquesta oportunitat davant un conflicte que s'arrossega de fa molt temps.


Oliveres ha ressaltat l'esforç de moltes persones i entitats que des de fa molts anys treballen per avançar en el camí de la pau a Euskadi. A més, el president de la Universitat Internacional de la Pau ha valorat que ETA s'hagi adonat finalment que la violència no porta enlloc i que no resol els conflictes. Oliveres diu que aquesta és una de les causes del fet que ETA hagi apostat, finalment, per una sortida negociada.

Arcadi Oliveres

Ells s'han adonat que la violència no porta enlloc i no resol conflictes. Després de molts anys han hagut d'avançar cap una sortida negociada.


El president de la Universitat Internacional de la Pau demana, així mateix, coratge al PSOE per les grans pressions que rebrà, i al PP que no s'immiscueixi i que no posi pals a les rodes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.