La plataforma contra les contribucions especials dels sectors 14-18 demanen el retorn dels diners de la urbanització


  • Comparteix:

La plataforma del Contenciós Administratiu dels sectors 14-18 de Mira-sol i Valldoreix reclama el retorn dels diners de les contribucions especials que els veïns van pagar per la urbanització dels seus carrers. Els afectats pretenen així que s'executi la sentència que va declarar nul·les les contribucions, amb independència de la decisió anunciada per l'Ajuntament de presentar recurs contra la decisió judicial.

A finals de febrer, el jutjat Contenciós Administratiu nº 3 de Barcelona va declarar 'nul·les de ple dret', per defectes formals, les liquidacions provisionals girades als veïns dels sectors 14-18 de Mira-sol Sud i Valldoreix en concepte de contribucions especials. La sentència també ordenava a l'Ajuntament la devolució de les quantitats ingressades més els interessos legals corresponents.

Precisament això és el que reclamen ara els veïns afectats, agrupats en la plataforma del Contenciós Administratiu dels sectors 14-18 de Mira-sol. Després d'una assemblea informativa en què els advocats del col·lectiu van detallar les implicacions de la sentència, els afectats han decidit demanar el retorn dels 2 milions d'euros que van pagar en concepte de contribucions especials, amb independència de la decisió anunciada per l'Ajuntament de recórrer la decisió judicial. Així ho ha explicat un dels portaveus de la plataforma, Jaume Massanès.

Jaume Massanès

L'Ajuntament té dret a recórrer. Això podria durar 2 anys, perquè la justícia és lenta. Però nosaltres demanem l'execució de la sentència, encara que sigui provisional. Ens han de retornar els diners.


Aquesta decisió compta amb el suport de la majoria dels membres de la plataforma. De tota manera, el col·lectiu no descarta obrir una via paral·lela a la judicial i negociar amb l'Ajuntament per resoldre el conflicte. Jaume Massanès.

Jaume Massanès

Si en algun moment l'Ajuntament vol iniciar una via de negociació, nosaltres mai ens hi oposarem. Tot el contrari.


Recordem que el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, va anunciar que l'Ajuntament recorreria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència que va declarar nul l'expedient previ de les contribucions especials dels sectors 14-18. Joly considera que la decisió judicial tan sols plantejava un defecte de forma per no haver comunicat de manera individualitzada les quantitats que havien de pagar cadascun dels veïns, cosa que sí s'ha fet en processos posteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.