El 78% dels mestres de primària anuncien el seu suport a la vaga contra les bases de la Llei d'Educació


Temes relacionats

Els serveis mínims de la vaga de mestres garantiran l'acollida dels estudiants, però no l'activitat docent (13/feb/08)

Els mestres que aniran a la vaga es confessen 'cansats' pels reiterats canvis del sistema educatiu (13/feb/08)

Vuit de cada 10 mestres de les escoles de Sant Cugat faran vaga aquest dijous (12/feb/08)


  • Comparteix:

El 78% dels mestres de les escoles públiques de primària de Sant Cugat han decidit sumar-se a la vaga d'aquest dijous contra les bases de la futura Llei d'Educació. Els docents asseguren que hi ha un 'cansament generalitzat' pels reiterats sotracs que pateix el sistema educatiu i reclamen diàleg a la conselleria que encapçala Ernest Maragall. La Generalitat insisteix que el document de bases és només un punt de partida i que encara s'ha de discutir.

Quatre escoles d'infantil i primària aturen completament l'activitat aquest dijous, excepte els serveis mínims. El 100% dels mestres dels CEIP Catalunya, la Floresta, Turó de Can Mates i de l'onzena escola han decidit que se sumen a la vaga per exigir la retirada de les bases de la futura Llei d'Educació que ha presentat el conseller Ernest Maragall.

El director del CEIP la Floresta, José Manuel Casteleiro, lamenta la manca de diàleg del departament d'Educació i explica el malestar dels docents pels reiterats canvis introduïts en el sistema educatiu.

José Manuel Casteleiro

El professorat està cansat i amoïnat perquè se li afegeixen tasques i els canvis s'acumulen. Per exemple, amb la implantació de la sisena hora.


L'escola que menys seguiment de la vaga fa és el CEIP Ferran i Clua, a Valldoreix, on el 61% del professorat fa classe amb normalitat. Les escoles Joan Maragall i Pi d'en Xandri només obriran les portes per una classe, perquè només un professor de cada escola ha decidit desmarcar-se de la vaga.

La directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, és crítica amb la convocatòria de vaga i remarca que el document de bases presentat per la conselleria d'Educació encara s'ha de debatre.

Anna Fitó

No estic d'acord amb fer una vaga ara. Això no és encara una llei. S'han d'establir ponts de comunicació entre tots: docents i pares.


La Generalitat insisteix que les bases de la futura Llei d'Educació ja s'estan debatent amb la comunitat educativa. La directora territorial d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró, assegura que el document s'està discutint amb els sindicats en el marc del Consell Escolar de Catalunya. De la seva banda, el delegat d'USTEC a la comarca, Josep Barceló, qüestiona la voluntat de diàleg del departament d'Educació. Tots dos han confrontat les seves posicions en un debat en directe a Cugat.cat.

J. Barceló i A. Riuró

Si els sindicats estiguessim negociant fa un mes, Maragall no hauria dit que ara obre les portes. / Jo no he parlat de negociació, he dit que s'està parlant al Consell Escolar de Catalunya.


El seguiment de la vaga d'aquest dijous es preveu massiu a les escoles públiques d'infantil i primària de Sant Cugat, on gairebé vuit de cada 10 mestres donen suport a la protesta. En canvi, el professorat dels instituts se suma de forma més tímida a la convocatòria. Nou de cada 10 docents de l'IES Arnau Cadell s'ha desmarcat de la vaga, mentre que la meitat dels professors de l'IES Angeleta Ferrer ha decidit fer classe amb normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.