Vaga de metges sense incidències a Sant Cugat


  • Comparteix:

La vaga de metges no ha registrat incidències destacables fins el moment als centres sanitaris de Sant Cugat. Els centres d'atenció primària (CAP) i els consultoris de la localitat continuen aplicant els serveis mínims i atenen totes les urgències. El Sindicat de Metges de Catalunya manté la convocatòria de vaga fins aquest dijous.

La protesta afecta només les consultes programades, on treballen un terç dels metges. Els serveis mínims, en canvi, són del 100% a Urgències i a les unitats especials.

El director del CAP de la Mina, Carles Martí, ha explicat que la primera jornada de protesta ha transcorregut amb normalitat i ha agraït la col·laboració de la ciutadania.

Carles Martí

No és una jornada normal. Agraeixo la col·laboració de la ciutadania.


Els metges demanen solucions a una situació laboral que consideren insostenible. Sota el lema 'Sense els metges no hi ha sanitat. Que no ens arraconin!', el sindicat Metges de Catalunya denuncia que Salut no ha fet res per pal·liar el dèficit de facultatius i ha permès la degradació alarmant de l'acte mèdic, en un sistema desbordat per l'augment demogràfic i l'envelliment de la població. Els metges també denuncien que cada cop es contracten més estrangers, mentre els facultatius d'aquí se'n van a altres països.

A més, acusen el departament de Salut d'obligar els metges a fer guàrdies, incomplint la voluntarietat pactada i a un preu inferior a la retribució de l'hora ordinària amb l'excusa de les necessitats de servei.

El director del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez, explica que en aquest centre han continuat els serveis mínims sense problemes.

Jordi Jiménez

A Valldoreix continuem amb els serveis mínims. No hi ha hagut cap incidència.


Per la seva banda, la consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que la Generalitat té la voluntat de negociar. Geli ha recordat que la seva conselleria invertirà 320 milions d'euros per a la millora de les condicions laborals dels professionals del sector en els propers tres anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.