Els sindicats consideren 'abusius' els serveis mínims de la vaga del professorat


Temes relacionats

El 78% dels mestres de primària anuncien el seu suport a la vaga contra les bases de la Llei d'Educació (14/feb/08)

Els serveis mínims de la vaga de mestres garantiran l'acollida dels estudiants, però no l'activitat docent (13/feb/08)


  • Comparteix:

Els sindicats de l'ensenyament consideren 'abusius' els serveis mínims de la vaga del professorat decretats pel departament de Treball de la Generalitat. El decret preveu que a tots els centres hi ha d'haver un mestre per cada quatre grups, a més d'un representant de la direcció. Els sindicats creuen que aquesta mesura vulnera el dret a vaga i posa en perill l'alumnat que assisteixi avui als centres.

Segons el departament de Treball, els serveis mínims pretenen 'garantir el servei essencial' que presten els centres d'ensenyament públics no universitaris. Els sindicats, en canvi, acusen la Generalitat de vulnerar el dret a vaga imposant uns serveis mínims que consideren 'abusius'. A més, acusen el govern de 'posar en greu risc' l'alumnat transmetent la 'falsa imatge' que els alumnes que assisteixin als centres tindran la suficient atenció educativa.

La principal novetat del decret de serveis mínims és que, a banda d'un membre de l'equip directiu, a tots els centres d'infantil i primària hi ha d'haver un mestre per cada quatre aules. Als centres privats no concertats, on el personal no docent també està cridat a la vaga, hi ha d'haver un auxiliar administratiu. Pel que fa a les llars d'infants, ha de treballar un 25% de la plantilla.

La directora territorial d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró, adverteix que els serveis mínims no permetran mantenir amb normalitat l'activitat docent, però sí l'acollida dels alumnes que assisteixin als centres.

Anna Riuró

La situació serà més o menys normalitzada en funció dels mestres que hi hagi, però difícilment es podrà mantenir l'activitat docent.


En canvi, els sindicats de l'ensenyament - Aspepc-Sps, CCOO, CGT, UGT i USTEC - han acusat la Generalitat de crear la 'falsa imatge' que els nens seran atesos als centres i han recomanat a les famílies que no els portin perquè estaran en situació de 'risc'.

Rosa Cañadell és portaveu d'USTEC.

Rosa Cañadell

És una manca de responsabilitat dir que es pot portar els alumnes de l'escola encara que es compleixin els serveis mínims.


Les centrals que han convocat la vaga critiquen en un comunicat els serveis mínims dictats pel departament Treball -contra els quals recorreran- en considerar que són 'absolutament desproporcionats i abusius'. Segons els sindicats, l'administració 'actua de mala fe' i intenta 'trencar la vaga' amb el decret.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.