El Consell de Ministres aprova un decret per garantir els serveis mínims a RTVE


  • Comparteix:

El comitè intercentres ha convocat una jornada de vaga pel proper 5 d'abril per protestar contra el pla de reestructuració

El comitè intercentres ha convocat una jornada de vaga pel proper 5 d'abril per protestar contra el pla de reestructuració

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret pel qual s'estableixen les normes per garantir el funcionament dels serveis mínims essencials a l'ens públic de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE). Aquesta aprovació arriba després que el comitè intercentres hagi convocat una jornada de vaga pel proper 5 d'abril per protestar contra el pla de reestructuració.

El Reial decret aprovat segueix l'esquema de precedents anteriors pel que fa al caràcter essencial dels serveis públics de radiodifusió sonora i televisió, en funció del que estableix la Llei de l'Estatut de la Ràdio i la Televisió i de l'exercici dels drets fonamentals a comunicar i rebre lliurement informació veraç, tal i com està recollit en la Constitució.

D'aquesta manera, s'estableixen com a serveis essencials, a més de l'emissió durant l'horari habitual d'una programació gravada, l'emissió en directe de programes informatius, la possibilitat que es difonguin les declaracions d'interès públic que consideri necessàries el govern espanyol i la retransmissió dels esdeveniments esportius prèviament catalogats d'interès general.

Finalment, es determina que la Directora General de l'ens públic fixarà el personal mínim necessari per garantir els serveis essencials fixats. També s'estableix que durant la celebració de la vaga haurà de quedar garantida la seguretat de les persones, instal·lacions i material, i que els serveis essencials no podran ser pertorbats per alteracions o aturades del personal designat per a la seva prestació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.