FGC estudia ampliar la capacitat del Metro del Vallès sense desdoblar la línia


  • Comparteix:

Ferrocarrils de la Generalitat considera que la línia del Vallès, que uneix Barcelona amb Sabadell i Terrassa i que és la més saturada de totes, podria augmentar properament la capacitat de transport de viatgers sense haver de duplicar la línia. N'hi hauria prou amb una ampliació dels túnels i andanes de l'estació de Plaça Catalunya, que actualment està estudiant la companyia ferroviària, i que solucionaria els problemes de servei durant 15 anys.

El president dels ferrocarrils catalans, Joan Torres, ha explicat que s'està estudiant la possibilitat d'allargar uns 300 metres dues de les vies mortes de les quatre amb què compta l'estació de Plaça Catalunya. D'aquesta manera, es podria reduir el temps d'espera dels trens per sortir de l'estació dels 120 segons fins als 90. Per a Torres, això permetria incrementar fins a un 30% l'oferta de la companyia ferroviària.

Joan Torres

Passar a una freqüència de 90 segons vol dir no duplicar la oferta però si incrementar un 30 % la capacitat.


El president de FGC ha afegit que, si finalment es tira endavant aquesta mesura, la línia del Vallès podria aguantar 15 anys més sense haver d'introduir nous canvis.

Joan Torres

La oferta d'aquesta línia del Vallès, podria aguantar 15 anys amb aquesta millora. A partir d'aquests 15 anys hi hauria d'haver la reflexió de doblar-la.


La previsió és que a finals de maig estigui enllestit un estudi que detalli la manera de fer aquesta ampliació, ja que el subsòl de plaça Catalunya i Rambla Catalunya presenta moltes dificultats.

D'altra banda, cal recordar que també s'està estudiant la possibilitat de desdoblar la línia del Vallès, provablement perllongant la línia que ara acaba a l'Avinguda Tibidabo per tal que arribi fins a Sabadell, passant per la nostra ciutat i per Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.