700 treballadors de TVE de Sant Cugat estan cridats avui a la vaga


  • Comparteix:

Prop de 700 treballadors del centre de Televisió Espanyola a Sant Cugat estan cridats avui a la vaga. El col·lectiu reclama la retirada del pla de sanejament per a l'ens públic estatal de radio i televisió. La direcció de RTVE i la Societat Espanyola de Participacions Industrials (SEPI) preveuen la reducció d'un 44% de 3.100 treballadors, 400 dels quals es troben a Catalunya.

Els treballadors de la cadena es concentraran a partir de les 8 del matí davant del centre de Sant Cugat. Els sindicats denuncien que el pla de la SEPI i la direcció preveu l'acomiadament d'un 44% de la plantilla. Entre les mesures del pla, també es contempla la reducció de la programació en català que s'emet des de Sant Cugat.

Pedro Alcaraz és president del Comitè d'Empresa de TVE a Catalunya.

Pedro Alcaraz

Ens posarem davant de l'entrada del centre. La vaga ha de servir per defensar els nostres drets.


La vaga coincideix amb la disputa del partit entre el FC Barcelona i el Benfica. La UEFA, organitzadora de la Lliga de Campions, ha assumit l'emissió, argumentant que no té garanties que el matx s'emeti correctament. Per aquest motiu, la UEFA retransmetrà el partit mitjançant l'empresa suïssa Team Football Màrqueting i en cedirà el senyal a TVE. El Comitè General Intercentres de RTVE ha avançat que demandarà la UEFA si l'organisme europeu cedeix els drets de transmissió del Barça-Benfica a TVE.

Segons Pedro Alcaraz, aquesta cessió seria il·legal.

Pedro Alcaraz

Contemplem prendre mesures si es contracta una empresa per fer la retransmissió del partit.


El Comitè d'Empresa ha denunciat que la direcció ha rebutjat l'oferta dels treballadors de retransmetre el partit sense comentaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.