Èric Bertran defensa el compromís amb el català durant la presentació del seu llibre 'Èric i l'exèrcit del fènix'


  • Comparteix:

El jove acusat de terrorisme per demanar a empreses que etiquetessin en català referma el compromís amb la llengua. Èric Bertran, de 14 anys, es pregunta si defensar el català es terrorisme en la presentació de l'obra que recull la seva història. El periodista Víctor Alexandre, que ha tutelat i prologat l'obra, ha estat l'encarregat de presentar el llibre a l'espai Terra Dolça.

L'obra relata la història d'Èric Bertran, un noi de catorze anys que es va adreçar a empreses establertes als Països Catalans demanant-los que fessin servir el català en la seva activitat comercial. Una setmana més tard, un escamot de vint guàrdies civils van irrompre a casa d'Èric Bertran. Aleshores va començar un procés judicial durant el qual se'l va acusar de terrorisme. El cas es va arxivar finalment fa un any.

Èric Bertran explica com va viure la nit que la Guàrdia Civil va entrar a casa seva.

Eric Bertran

Va venir a casa la brigada antiterrorista desde Madrid, a mitjanit, més de 20 agents, tota la casa rodejada... No sabia de quins correus em parlaven, quan els vaig enviar no els vaig donar importància.


El periodista santcugatenc Víctor Alexandre, que ha prologat i tutelat l'obra, ha destacat els capítols on s'explica la tasca de la fiscal i la psicòloga de l'Audiència Nacional espanyola durant el procés judicial. Aquests apartats expliquen com la fiscal i la psicòloga van menystenir les amenaces de mort que l'Èric havia rebut per part d'un grup feixista.

El jove autor ha explicat que ha escrit aquest llibre precisament per denunciar la situació que va viure.

Eric Bertran

Jo he fet el llibre per explicar el que he viscut i que es va voler ocultar. Jo ho he viscut, ho puc denunciar, ho denuncio, i m'alegra que la gent respongui bé. La gent vol saber la veritat, i sap que les coses no són tan boniques com semblen.


El llibre 'Èric i l'Exèrcit del Fènix' ja ha arribat a la tercera edició superant, per ara, els 8.000 exemplars venuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.