El conseller d'Educació diu que la meitat del professorat s'ha desmarcat de la vaga


Temes relacionats

La vaga del professorat ha registrat un seguiment del 70% a Sant Cugat, segons el sindicat USTEC (14/feb/08)

El seguiment majoritari de la vaga del professorat deixa buides la majoria d'aules (14/feb/08)


  • Comparteix:

El departament d'Educació assegura que la vaga del professorat ha tingut un seguiment del 53% al conjunt de Catalunya i que només dos de cada 10 centres han fet vaga total. El conseller Ernest Maragall ha explicat que la mobilització ha estat superior al Vallès Occidental, on s'han sumat a la convocatòria gairebé sis de cada 10 docents. Segons Maragall, la vaga no ha estat massiva i el grau de seguiment ha estat molt inferior a les expectatives dels sindicats.

Maragall ha subratllat que prop de la meitat del professorat dels centres educatius públics del país ha ocupat 'amb responsabilitat' els seus llocs de treball. Amb dades oficials corresponents al 78% dels centres catalans, el conseller d'Educació ha fet aquesta valoració del seguiment de la protesta.

Ernest Maragall

La meitat del personal cridat a la vaga no l'ha fet i ha ocupat els seus llocs amb responsabilitat.


Amb dades del conjunt de Catalunya, Maragall ha dit que la vaga ha tingut un seguiment del 60% a infantil i primària i un 38% a secundària. Segons el conseller, només en un 18% dels centres la totalitat del professorat s'ha sumat a la convocatòria. Pel que fa al Vallès Occidental, les dades del departament d'Educació parlen d'un seguiment del 59%, superior a la mitjana catalana.

Ernest Maragall ha assegurat que la vaga no ha estat massiva i que la participació del professorat s'ha allunyat de les expectatives dels sindicats.

Ernest Maragall

La mobilització ha estat significativa, però no massiva i allunyada de les previsions dels sindicats.


El conseller Maragall ha fet una crida al diàleg i a la transparència per debatre les bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.