Un nou equip de Salut Pública assessorarà els ajuntaments de la comarca en temes de protecció de la salut


  • Comparteix:

El regidor de Sanitat espera que s'estableixi una bona cooperació amb els tècnics municipals que ja treballen aquests temes

El regidor de Sanitat espera que s'estableixi una bona cooperació amb els tècnics municipals que ja treballen aquests temes

El Consell Comarcal comptarà, en breu, amb un equip de Salut Pública que donarà servei als municipis en matèria de protecció de la salut. Tot i que Sant Cugat ja disposa de serveis tècnics que vetllen per la salut pública dels ciutadans, el regidor de Sanitat, Enric Tomàs, assegura que l'objectiu és establir una bona relació de col·laboració que faciliti totes les inspeccions i vigilàncies sanitàries necessàries que requereix la ciutadania.

Els ajuntaments de la comarca comptaran properament amb un equip de Salut Pública, ubicat al Consell Comarcal, al qual podran sol·licitar el suport o la prestació de serveis en matèria de protecció de la salut de la ciutadania, com poden ser el control d'aliments i begudes, les condicions de venda de productes alimentaris o el subministrament d'aigua, entre d'altres.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat, Enric Tomàs, que es va reunir la setmana passada amb els seus homòlegs dels altres Consistoris del Vallès, explica que l'objectiu és vetllar per la salut dels ciutadans.

Enric Tomàs

El què pretén és vetllar per la Salut. En el fons la finalitat és que tots els elements físics, químics i biològics que poden tenir algun risc per la salut siguin controlats.


A partir d'ara, cada ajuntament podrà signar amb l'Agència de Protecció de la Salut de Catalunya un conveni específic que delimiti acords concrets de delegació de competències i que marqui l'encàrrec de serveis. En aquest sentit, i com que Sant Cugat ja disposa de serveis tècnics específics de protecció de la salut, Enric Tomàs espera establir la sinèrgia adequada de col·laboració amb l'Agència i el futur equip amb l'objectiu de ser més eficients en els processos d'inspecció i vigilància sanitària necessaris.

Enric Tomàs

Evidentment en els Ajuntaments petits tota la gestió anirà a càrrec d'aquesta agència. En el cas de Sant Cugat, que té una estructura gran, col·laborarem amb ells. Hi ha coses que ara fan ells i podem fer nosaltres i viceversa.


Cal recordar que segons la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya, els municipis tenen competències en matèria de protecció de la salut i han de prestar una sèrie de serveis mínims entre els que s'inclou el control de begudes i aliments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.