La participació a la vaga arriba al 70% a les escoles i al 35% als instituts, segons el sindicat USTEC


  • Comparteix:

La vaga ha tingut un seguiment del 70% als centres de primària i d'un 35% als de secundària, segons dades del sindicat USTEC. La conselleria d'Educació, que no ha ofert dades dels municipis, rebaixa la participació de primària al 68% i al 44% a secundària al conjunt del Vallès Occidental.

Segons les dades d'USTEC, el seguiment de la vaga a Sant Cugat ha estat inferior a la resta de Catalunya, on s'ha situtat al 80% en centre de primària.

El representant d'USTEC al Vallès Occidental, Josep Barceló, fa un balanç de la participació del professorat santcugatenc a la vaga.

Josep Barceló

Ha estat una resposta molt important tot i estar per sota la mitjana catalana. Ara cal obrir el diàleg entre les parts implicades en la llei.


Segons dades d'Educació, la vaga ha tingut un seguiment del 63% a infantil i primària, i un 39% a secundària a tot Catalunya. Segons el conseller, només la meitat del professorat s'ha sumat a la convocatòria.

Pel que fa al Vallès Occidental, les dades del departament parlen d'un seguiment del 68% a primària i del 44% a secundària, dades superiors a la mitjana catalana.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, assegura que la vaga no ha estat massiva i que la participació del professorat s'ha allunyat de les expectatives dels sindicats.

Ernest Maragall

La mobilització ha estat significativa, però no massiva i allunyada de les previsions dels sindicats.


Maragall ha insistit a fer una crida al diàleg i a la transparència per debatre les bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.