Sant Cugat té 70 habitatges protegits per cada 10.000 habitants, la proporció més alta de Catalunya


  • Comparteix:

El 8% de tot l'habitatge protegit que es construeix al país es fa a la nostra ciutat

El 8% de tot l'habitatge protegit que es construeix al país es fa a la nostra ciutat

Sant Cugat és la ciutat de més de 10.000 habitants que, percentualment, construeix més habitatge públic de tot Catalunya. Així es desprén de l'Informe sobre el sector de l'habitatge del 2005, elaborat pel govern català. La nostra ciutat concentra el 8% de tot l'habitatge protegit que es fa al país.

Segons les dades de l'informe del departament d'Habitatge de la Generalitat, que recull el 'Diari de Sant Cugat', a la nostra ciutat hi ha 70 habitatges públics per cada 10.000 habitants. Aquesta proporció està molt per sobre dels municipis del nostre entorn.

Barcelona, que lidera el rànquing pel que fa a nombre de pisos protegits construïts, se situa proporcionalment molt per sota de Sant Cugat, amb 0'9 habitatges per cada 10.000 habitants. A Terrassa n'hi ha 13 per cada 10.000 habitants, a Sabadell 10, a Rubí 8'9 i a Cerdanyola 0'3. Els municipis que surten més ben parats d'aquesta estadística, després de Sant Cugat, són El Vendrell, Amposta, Vilafranca del Penedès, Sitges i Sant Adrià del Besòs.

Pel que fa al preu de la vivenda, l'informe del govern català corresponent al 2005 situa Sant Cugat en la quarta posició del rànquing, després de Barcelona, Sitges i Sant Just. A la nostra ciutat, el preu mitjà del metre quadrat construït l'any passat era de 4.439 euros, mentre que al conjunt de Catalunya se situava en 3.705 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.