L'Ajuntament de Sant Cugat no té documentació a l'Arxiu de Salamanca


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat no té documentació a l'Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca, segons ha confirmat la Comissió de la Dignitat. El retorn dels arxius municipals incautats per les tropes franquistes es farà efectiu després de l'aprovació de la Llei de recuperació de la memòria històrica, que el govern espanyol vol presentar abans de l'estiu.

Només una desena d'ajuntaments catalans tenen documentació a l'Arxiu General de la Guerra Civil, i entre ells no hi ha el consistori santcugatenc. Així ho ha confirmat un dels portaveus de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Josep Cruanyes

La documentació d'arxius municipals és poca, només n'hi ha d'una desena d'ajuntaments i de Sant Cugat no n'hi ha.


El retorn dels documents espoliats dels ajuntaments per les tropes franquistes es farà efectiu en un procés diferent del que ha permès iniciar la devolució dels arxius de la Generalitat, de les entitats i dels particulars. El govern espanyol té previst aprovar abans de l'estiu el projecte de Llei de recuperació de la memòria històrica que estableix, entre d'altres, el retorn dels arxius dels consistoris republicans. Josep Cruanyes.

Josep Cruanyes

El govern espanyol es va comprometre a presentar el projecte de llei de recuperació de la memòria històrica abans de l'estiu.


Recordem que l'exposició sobre els arxius catalans incautats pels franquistes durant la Guerra Civil, que es va poder visitar al Palau Moja de Barcelona, arribarà a l'Arxiu Nacional de Catalunya de la nostra ciutat aquest mes d'abril. Així ho va anunciar a aquesta emissora el subdirector general d'Arxius de la Generalitat, Ramon Alberch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.