La serra de Collserola s'integra en la nova proposta de la Xarxa Natura 2000


  • Comparteix:

La proposta d'ampliació suposa que el 30,2% del territori català s'integri dins aquesta xarxa d'espais protegits

La proposta d'ampliació suposa que el 30,2% del territori català s'integri dins aquesta xarxa d'espais protegits

La proposta d'ampliació de la Xarxa Natura 2000 incorpora finalment la serra de Collserola, tal i com s'havia demanat des de diferents col·lectius i des del consorci del Parc de Collserola. La proposta d'ampliació, que s'ha presentat aquest dimarts i que dijous sortirà a informació pública, suposa un increment del 67,9% de l'espai protegit actualment a Catalunya. En total, la tercera part del territori català quedaria inclòs dins aquesta xarxa europea d'espais naturals protegits.

Segons la proposta d'ampliació, més de 969.000 hectàrees terrestres i quasi 84.000 hectàrees marines del nostre país passarien a integrar aquesta xarxa europea d'espais naturals protegits. D'aquesta manera, el 30,2% de tot el territori català passarà a formar part d'aquesta xarxa, amb un increment del 67,9% de l'espai protegit en l'actualitat.

Entre els espais que s'han afegit en aquesta ampliació, destaca especialment la serra de Collserola, tal i com havien demanat des de diferents col·lectius ecologistes i des del Consorci del Parc de Collserola, integrat per la Diputació de Barcelona i 9 municipis de l'entorn, entre ells Sant Cugat.

Els consellers de Medi Ambient, Salvador Milà, i el d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, han remarcat que el projecte d'ampliació aposta per millorar la connectivitat biològica dels espais. Un altre objectiu és fer compatible la protecció de diferents àrees del territori amb l'activitat econòmica. Escoltem Antoni Siurana.

Antoni Siurana

Hi posarem tots els esforços, en col·laboració amb Medi Ambient i centres d'investigació per poder demostrar a Europa que hi ha un model eficaç de xarxa de natura, de manteniment de la biodiversitat i, al mateix temps, de viabilitat econòmica del territori


Des del govern català han remarcat també que el 80% d'aquests espais ja disposen, en l'actualitat, d'algun tipus de protecció.

Per àmbits, l'increment més espectacular del projecte se centra en la protecció de l'àmbit marí, seguit del fluvial, la muntanya mediterrània i l'àmbit agrícola i estèpic.

La proposta d'ampliació sortirà aquest dijous a informació pública. Recordem que en el període d'al·legacions de l'anterior proposta del 2005 es van presentar fins a 6.421 al·legacions provinents d'ajuntaments, entitats i particulars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.