Ramentol diu que el futur de la ràdio digital és 'incert' per mala planificació i passivitat de l'administració


  • Comparteix:

El director general de Mitjans Audiovisuals ha clausurat una jornada de treball de la Federació de Ràdios Locals a Sant Cugat

El director general de Mitjans Audiovisuals ha clausurat una jornada de treball de la Federació de Ràdios Locals a Sant Cugat

El director general de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisual de la Generalitat, Santiago Ramentol, adverteix que el futur de la ràdio digital és 'incert' per culpa d'una mala planificació i de la passivitat del govern de l'Estat. Ramentol ha fet aquestes declaracions en la conferència de cloenda de la jornada de treball que ha celebrat a Sant Cugat la Federació de Ràdios Locals.

Davant d'un grup de directors i responsables d'emissores municipals, Santiago Ramentol ha admès sentir-se 'impotent' davant dels núvols que enfosqueixen el futur de la ràdio en l'entorn digital. El director general de Mitjans i Serveis de Difusió Audiovisual ha dit que, a diferència de la TDT, la digitalització a la ràdio està mal planificada tècnicament i ha acusat l'administració de l'Estat de no posar data a l'apagada analògica. Ramentol ha dit que la desregulació provoca una situació 'caòtica'.

Santiago Ramentol

La situació és de caos absolut, i així acabaran guanyant les grans empreses que imposaran la tecnologia. L'administració ha d'ordenar-ho.


Ramentol ha lamentat que finalment s'hagi eliminat de l'Estatut la capacitat de co-planificar, entre la Generalitat i l'Estat, el sistema de ràdio i televisió, una opció que segons Ramentol aportaria eficiència a la concessió de canals i emissores digitals.

El director de Mitjans Audiovisuals del govern català ha responsabilitzat també les grans cadenes estatals de ràdio de 'posar pals a les rodes' a la implantació de la tecnologia DAB per fer la migració cap al sistema digital. Ramentol acusa les grans empreses radiofòniques de pressionar l'Estat per evitar la competència de les emissores petites.

Santiago Ramentol

Les grans emissores de ràdio estan posant pals a les rodes al desenvolupament del DAB, perquè aquesta tecnologia multiplica la competència i això no els interessa.


Però no tot han estat missatges pessimistes. Santiago Ramentol ha dit que la ràdio sobreviurà a aquests problemes i ha apostat per models multimèdia, com el de Ràdio Sant Cugat, que integren ràdio i televisió digital i productes a Internet.

D'altra banda, Ramentol ha criticat durament les pressions dels partits polítics per forçar concessions de TDT favorables als seus interessos. Ramentol ha dit que aquestes tàctiques partidistes 'denigren el CAC'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.