L'Ajuntament reclama que continuïn les emissions en català de TVE a Sant Cugat

Societat

Publicat el 24/abr/06 per Josep Gimeno

L'Ajuntament reclama al govern espanyol que no tanqui Ràdio 4 ni suprimeixi els espais en català de TVE a Sant Cugat per garantir la pluralitat lingüística de l'Estat. En una moció institucional, els partits polítics demamen que es potenciïn les emissions d'aquests mijtans de comunicació públics.

Els grups municipals també sol·liciten al govern que emprengui les mesures necessàries perquè l'Estat no tanqui Ràdio 4 ni elimini bona part de la programació en català del centre territorial de RTVE a Sant Cugat.

El portaveu d'ERC i tinent d'alcalde, Eduard Pomar, afirma que els mitjans estatals tenen l'obligació d'emetre continguts en català.

Eduard Pomar

Els mitjans estatal també han demetre continguts en català. També ha de ser el cas de RTVE.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El PSC ha donat suport a la moció, després que s'eliminés una frase en què es denunciava que l'actual govern espanyol menysprea les llengües de l'estat que no són l'espanyol.

El regidor del PSC, Jordi Menéndez, explica el posicionament de la formació socialista.

Jordi Menéndez

Hem de distingir entre Ràdio4 i les emissions en català de mitjans estatals. No es podria admetre que RNE no emetés espais en català.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El pla de sanejament de RTVE, elaborat per la direcció de l'ens i la Sociedad Española de Participaciones Industriales (SEPI), contempla el tancament de Ràdio 4 i l'eliminació de la majoria d'espais en català de TVE Catalunya. Amb aquesta mesura, prop de 400 treballadors podrien perdre la seva feina.