La segona Setmana de la Solidaritat farà una crida a l'autocrítica i la responsabilitat del Nord


  • Comparteix:

La iniciativa tindrà lloc del 5 al 14 de maig

La iniciativa tindrà lloc del 5 al 14 de maig

Fer autocrítica sobre la responsabilitat dels ciutadans del Nord en les desigualtats del món i oferir models de vida alternatius són els principals objectius de la segona Setmana de la Solidaritat, que tindrà lloc del 5 al 14 de maig. Vuit entitats de la ciutat se sumen a la iniciativa, finançada per l'Oficina Sant Cugat Solidari, que se centrarà en temes com la sostenibilitat mediambiental, la promoció de models econòmics més justos i la immigració.

Prop d'una vintena d'activitats omplen la programació de la segona Setmana de la Solidaritat. Tallers i jocs participatius, sessions de cine-fòrum, espectacles teatrals i exposicions són algunes de les propostes, que es realitzaran del 5 al 14 de maig en diversos espais del municipi, tant al centre com als districtes.

Sota el títol de 'Sant Cugat respon! El nostre paper davant la situació del món', aquesta iniciativa vol promoure l'autocrítica dels ciutadans del Nord desenvolupat sobre les conseqüències dels seus hàbits de vida. Així ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Fer autocrítica sobre la responsabilitat de cadascú, en les accions del dia a dia, i sobre el seu efecte sobre els països del Sud.


A banda de fomentar una presa de consciència sobre la responsabilitat del Nord en les desigualtats del món, la Setmana de la Solidaritat d'enguany vol servir per visibilitzar models de vida alternatius i fomentar canvis d'actituds quotidianes. Des de la Xarxa Solidària de Sant Cugat, Júlia Sánchez creu que aquesta iniciativa pot deixar la seva 'llavor' en la consciència dels santcugatencs.

Júlia Sánchez

Esperem engrescar la societat santcugatenca a incorporar les propostes que surtin i aplicar-les al seu dia a dia, més a llarg termini.


Els eixos temàtics de la segona Setmana de la Solidaritat són la sostenibilitat mediambiental, els models econòmics i els moviments de població. Les activitats tindran lloc als centres cívics municipals -tant al centre com als districtes-, la Biblioteca del Mil·lenari, l'Ateneu, el Club Muntanyenc i la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.