L'Ajuntament recorrerà als tractaments químics per eliminar el mosquit tigre


  • Comparteix:

L'Ajuntament ofereix informació personalitzada a les llars santcugatenques per lluitar contra el mosquit tigre. Aquesta iniciativa, pionera a Catalunya, és la principal novetat de la campanya d'enguany per prevenir i controla aquest insecte. Per primera vegada, també, l'àrea de Medi Ambient recorrerà als tractaments químics i biològics per eliminar aquest mosquit en casos específics. La campanya d'informació d'enguany inclou també informació específica per a infants i escoles.

La campanya d'informació es farà mitjançant tríptics, els mitjans de comunicació locals i la revista i la pàgina electrònica municipals. També es potenciarà la campanya informativa a farmàcies, CAPs, els comerços de jardineria i tallers de pneumàtics. Una de les novetats d'enguany és l'edició de material gràfic específic per a les escoles de la ciutat.

Aquest any, a més, l'àrea de Medi Ambient contempla recórrer als tractaments químics i biològics per eliminar l'insecte en casos específics i sempre sota la supervisió i assessorament dels tècnics. Així ho ha explicat el titular de l'àrea, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Contemplem per primera vegada aplicar tractaments biològics o químics per a casos concrets.


D'altra banda, un equip de l'àrea de Medi Ambient oferirà informació personalitzada a les llars de Sant Cugat fins al 30 de juny. Una de les funcions d'aquest grup és inspeccionar de jardins o terrasses per detectar possible focus i també donar a conèixer mesures per eradicar l'insecte. L'equip, que funciona des del mes de gener, ha estat concentrant, fins ara, les visites a les zones del municipi més afectats l'any passat pel mosquit tigre. Escoltem Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Un grup de persones oferirà informació sobre el mosquit fent visites porta per porta.


En total, l'equip de l'àrea de Medi Ambient ha fet 675 entrevistes i 170 inspeccions de jardins o terrasses de llars santcugatenques des de principis de febrer fins a mitjans d'abril. L'Ajuntament contempla allargar l'activitat de l'equip d'informació durant els mesos d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.